Vi skall köpa vårt första hus och undrar hus länge man kan räkna med VVS kan hålla. I många hus som vi har tittat på har man renoverat badrum och kök men aldrig gjort något åt själva ledningarna trots att husen ofta är från mellan 20 och 50-talet.

De flesta av husen har vattenburen värme och dessa ledningar måste väl också bytas ut med ett visst intervall?

Med tanke på huspriserna här i Göteborg så är vi inte så sugna på en dyr överraskning efter det att vi har flyttat in... :-?

Mvh

//Patrik o Hanna
 
A
Mitt hus är byggt -56 och där behöver allt bytas, huvudkranen är alldeles igenbeckad o rören går knappt o se igenom (galvade rör) o nu då jag kopplade in kommunalt vatten så sprang det läck på några ställen också.
 
Livslängden på vatten och avloppsrör beräknas till ca 50 år. Renoverar man tex ett badrum i ett såpass gammalt hus så är det galet att inte byta ut dessa. Det blir ju lite trist om man får en vattenläcka i ett nykaklat badrum och behöver riva allt.
Golvbrunnen måste ju bytas i vilket fall som helst om den är äldre än från -91
Har du gamla galvade rör så finns ju även risken att de kan vara igenkorkade, och till slut får du inte igenom en droppe vatten.

Värmeledningar däremot, kan hålla nästan hur länge som helst beroende på hur systemet varit skött igenom åren. Har sett värmerör som har varit 80 år gamla och nästan helt opåverkade av tidens tand. Å andra sidan finns det värmesystem som är slut efter 30 år, så det är helt och hållet en bedömningsfråga.


 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.