Hej,
Bygger terasstak. Problemet är att terassen bara kan nås via hiss eller spiraltrappa som inte har tillräckligt utrymme för takreglarna som är 3,5 m långa (45×195).
Kan skarva men det blir otympligt och fult.
Har någon en ide om hur problemet kan lösas? Eller finns det alternativa sätt, t.ex utdragbara takreglar i annat material?
 
Rickard.
Virket du behöver är inga problem att repa (hissa upp med hjälp av rep) för hand om du har lite tid och om det är mycket så går det säkert att vara lite kreativ med ett hisshjul någonstans. Annars finnns det kranbilar som ofta går att beställa via brädgården som kan köra ut och leverera upp på taket direkt (om det inte är allt för högt).
 
Tack för ditt svar men terassen ligger nästan 10 tr upp.
 
Rickard.
Hur mycket material är det som ska upp? Och är det 10 trappor eller 10 våningar?
 
Tio våningar. Mesta materialet kan rymmas i hiss förutom fem längder a 3,5 m
 
Om det nu är väldigt viktigt så löser en kranbil i rätt storlek 10 våningar, bara man vill. Sen om det är värt pengarna är ju frågan.
 
C C.Lundin skrev:
Om det nu är väldigt viktigt så löser en kranbil i rätt storlek 10 våningar, bara man vill. Sen om det är värt pengarna är ju frågan.
Nä, inte kranbil. Ville bara höra om någon visste om det finns andra sätt att lösa det på än att sammanfoga reglar. Kanske expanderande balkar i annat material
 
Finns ju lättreglar/lättbakat kan inte det vara något?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.