Bästa svaret

Det krävs bygganmälan pga. vattendragningen. Sedan kan det vara i strid med detaljplanen att inreda en extra bostad i huset. Ofta föreskriver planen att det skall vara en till tvåbostadshus. Då är det OK. Men det förekommer (tror jag) att man bara få ha en bostad då kan det vara problem att inreda ytterligare en.

Rent byggtekniskt är det nog inga större problem. Stora frågan är hur man får fram vatten och framförallt avlopp. Glöm inte elen. Det behövs nya ledningar till köket. Och du behöver troligen utöka ditt elabbonemang och öka huvudsäkringarna. Ett kök drar mycket el.
 
  • Gilla
Ashot Khalatyan
  • Laddar…
Tack! Mycket att tänka på.
Kan den juridiska formuleringen vara inneboende?
Kan avloppet kopplas till badrums avloppet?
Angående el: kan en liten köksvrå kräva lite mindre el och säkring?
 
Det är nog snarast detta att du inreder en bostad till som ev. kan vara problem. Men kolla detaljplanen. Oftast inget problem.

Vad gäller el, det är att du ordnar ytterligare kokplatts som framförallt ställer krav på mer el. Det behöver inte bli så stor extra förbrukning kostnadsmässigt. Men dina huvudsäkringar kommer att lösa ut när ni använder båda köken. Redan med ett kök överbelastar du. Men det klarar si för att säkringarna tål överlast en stund.
 
  • Gilla
Ashot Khalatyan
  • Laddar…
tack så hymla mycket!! Hur kan man "uppgradera" elsäkringen? Ska man hitta nån specialist?
 
Det ordnar elektrikern, du behöver ändå anlita en elektriker.
 
  • Gilla
Ashot Khalatyan
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.