Hej,

Jag har en fråga kring vilka regler/försäkringar som gäller för köp av ett radhus med en känd vattenskada.

Radhuset vi tittar på fick nyligen en vattenskada i vardagsrummet där vatten trängt in från grannen och de fick därmed ställa in sin visning för att åtgärda felen. Huset är byggt på betongplatta och syllen byttes 2003.

Det jag undrar är vad som gäller om vi köper detta objekt och skulle märka att vattenläckan inte åtgärdats på rätt sätt. Behöver vi stå för detta då felet är känt eller kommer säljaren/grannens försäkring täcka detta.

Uppskattar alla råd så vi inte gör en dum affär
 
Har du köpt ett hus där du är medveten om ett ev fel så måste det vara ditt "problem" att lösa det tillsammans med den som orsakat felet/inte åtgärdat felet på rätt sätt. Säljaren kan ju i alla fall inte vara berörd.
 
Fadai
Du behöver kontrollera det före köp.
 
Oki ska kolla upp detta. Ska kolla på objekten imorn så får fråga mer och hur långt de kommit med fuktsaneringen. Är det förresten rimligt att det kan ha åtgärdat felet och lagt nytt golv om de bara gått 4-5 veckor sedan fuktskadan upptäcktes (gissar att de såg skadan ganska snabbt)
 
A
Firman som gör jobbet är ju ansvariga i 10 år enligt konsumenttjänstlagen.

Så det vore bra att få veta vilken firma som gjort jobbet OCH att du får överta ”reklamationsrätten”.

Tyvärr ingen aning om 4-5 veckor räcker för att få bort all fukt.
 
Det beror helt på skadans omfattning, tex friskt trä tål ju att ligga i vatten rätt länge utan att ta skada och torkar fort.
 
Kan hälsa att det inte blev något köp. Besökte objektet idag och de hade lagt in nytt golv men vi upplevde att fortfarande kändes fuktigt i huset och ventilationen var inte bra
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.