:D :D HEJ ALLA!! :D :D

Efter långtids fundering på olika hus leverantörer. Så har vi i stort sätt bestämt oss att bygga NNF LB-Hus Sparvhöken.
Undrar om någon har bilder på huset invändigt och utvändigt?.
Undrar oxå om det har varit problemfritt under resans gång, höll er kalkyl som ni hade räknat??
Har ni tips som man bör tänka osv.??
???
Tacksam för svar!!
 
Lite bilder på vår hemsida på vårt Duvhöken (1 1/2-plans varianten) www.hopphagen.com. Räknar med att lägga upp lite bilder invändigt i helgen.

Hittills har allt fungerat väldigt bra med både LB-Hus och entreprenören.

Säljaren är väl lite sådär, men det är väl generellt att man skall se till att få skriftligt som säljaren säger.

/Jerker
 
Hej!   ;D
Vi har precis också (i oktober) skrivit på att vi skall bygga Sparvhöken. Skall stå färdig om ett år (i Nödinge norr om Göteborg). Vi har redan börjat kolla lite i kataloger och så ang köksluckeval och kakelval. Svårt....
Vi har ju ektarkett och ekmöbler i köket och funderade först på ekluckor också, men det ser nog för skumt ut om allt är i samma. Vad skall ni andra ha?
Vi skall också ha en byggsajt snart...än så länge har vi bara bilder på tomten.
Jätteintressant med hopphage-sajten. Väntar med spänning på bilder på inredningen sedan. Köksval och badrumsval osv.

Vi har valt att bygga till en extra vägg i vardagsrummet så vi får ett rum till. Måste ju ha ett förråd någonstans så länge då vi inte har vare sig garage eller friggebod än.

Har ni tips på andra byggsajter med lb-hus så säg gärna till. Här är några som har byggt pärlugglan med LB-hus (jättefint blir det):
http://medlem.spray.se/parlugglan/
Där kan man ju få lite tips om val av inredning...

Berätta gärna hur det går med Sparvhökenbygget!!!  :D
 
Åh vad kul! Skall följa ert bygge också! Tack för länken!
LB-hus hade jordugglan som exempel på vår tomt i annonsen, men det blev för dyrt för oss. Vår tomt kostade 600 000 eller 700 000, plus sprängning av berg för 350 000 till, så det fick bli det billigaste huset de hade. Och det blir nog bra det med. :)
 
anniss skrev:
Åh vad kul! Skall följa ert bygge också! Tack för länken!
LB-hus hade jordugglan som exempel på vår tomt i annonsen, men det blev för dyrt för oss. Vår tomt kostade 600 000 eller 700 000, plus sprängning av berg för 350 000 till, så det fick bli det billigaste huset de hade. Och det blir nog bra det med.  :)
Trodde Jordugglan var det billigaste huset LBhus hade :surprised:

eller ha rni valt nån annan att bygga med?
 
HEJ!!  :D ;D
Vi hade oxå först tänkt oss Jordugglan men tyckte att det blev lite för dyrt.

Vi valde mellan Älvsbyhus eller LB, vi tycker att LB hus har bättre standad och att det bygger platta på mark och inte krypgrund.  Vi kommer att bygga NNF.
Ni andra ska ni bygga NNF eller NF?

Ha det så bra!!  ;D :D
 
Vi bygger NF med LB-hus. Jordugglan på vår tomt skylle kosta 2 500 000 och sparvhöken kostade 2 270 000, så det är ju en del pengar som skiljer. Vet dock att det ingår lite mer i jordugglan som istället är tillägg i sparvhöken. Ex ekparkett istället för tarkett. Och att det är några kvm större. Men ändå..... ::)




 
Vi hade tänkt att bygga NNF (jordugglan), men ändå leja in hjälp till våturymmen (skulle kosta ca. 68 000), men nu börjar vi tänka om, den totala besparingen skulle bli ca. 36 000kr, och drar vi istället in på de tillval som vi tänkt göra (gjuten platta på altan med värme, centraldamsugare, uppgradering av skåpsluckor) så går det på ett ut. Det är klart att man vill ha tillvalen, men samtidigt så har man litet barn och jäkligt mycket annat att göra (skall tilläggas att jag inte är världens mest händiga människa ;)) och jag lägger hellre tid på att fixa trädgården...men vi får se hur det blir, vi har iallfall skrivit på för ett NNF, men det skulle gå att ändra om vi ville!
 
Vi ska bygga ett NNF vipan från LB hus.
Första Kalkylen sa 2,600,000, men nu vet jag inte riktigt var det kommer sluta eftersom vi blivit tvugna att spränga lite + flytta på huset en gång för att inte behöva spränga så mycket. Vilket innebär nya bygglov med godkännande av grannarna för att vi frångår byggnadsplanen då vi bygger garaget närmre tomtgränsen än man får (OBS garaget ingår ej i de 2,6milj.) och utsättning av huset två gånger.

Men nu ska iallafall huset komma den 1 dec (från början skulle de kommit den 22 nov.) så nu håller vi tummarna för att det inte ska bli mer problem med grunden.  ;)
 
:D Åh vad kul att se så många engagera sig i denna tråd. :D
Inte helt lätt att hitta info och erfarenheter ang byggandets gång av Sparvhöken med syskon (ex jordugglan och Vipan). Nästa vecka skall vi få åka och titta på ett helt färdigt sparvhökenhus. Där har de dock tagit bort väggen mellan badrummet och sovrummet och gjort ett jättebadrum. Lyxigt, men det får ändå bli ett rum där för oss ändå.

Har tänkt på en sak....
Alla vitvaror som ingår och som man kan köpa till... Hittade en senare version av spismodellen (tror jag det var) i elgigantens broshyr till samma pris som den som ingår som är äldre. Borde det inte vara bättre att köpa helt nya på ex ELON precis innan man flyttar in (och få ett grymt bra pris när man köper alla vitvaror på en gång), än att välja de som följer med. De hinner ju bli ett år gamla i modellen.

Alltså vi betalar ju ett år i förväg för vitvaror som hinner bli ett år gamla när det är dags att använda dem. Det kan hinna komma med många förbättringar och finesser på ett år när det kommer nya modeller till samma pris.

Andra tips som ni tänkt på tas tacksamt emot... Här gäller det att spara pengar på tillval och liknande ;D
 
;DHEJ ALLA SPARVHÖKEN "LOVERS" ;D

Vi kommer att landa på 1.7 med tomt på nästan 1000kvm och dubbel carport. Carporten kommer vi inte att köpa från LB-hus.  

Kommer att köpa vitvarorna själva har fått ett pris på 50tusen. och det är Aluminium kyl/frys, fläkt, micro, varmlufts ugn, diskmaskin & tvättmaskin. Samma sak gäller kakel & klinkers köper vi själva och låter en kunnig göra jobbet.

Vi har funderingar på att slå ut väggen mellan badrummet och sovrummet, man skulle få ut ca 13kvm och bygga bastu med betong glas och ha hörnbadkar har räknat på att det kostar ca 80tusen. (mycket pengar, MEN Snyggt!  :cool: ;))

Vi tänkte bygga altan, vet någon vilken pris nivå ligger det på?




 
anniss skrev:
Har tänkt på en sak....
Alla vitvaror som ingår och som man kan köpa till... Hittade en senare version av spismodellen (tror jag det var) i elgigantens broshyr till samma pris som den som ingår som är äldre. Borde det inte vara bättre att köpa helt nya på ex ELON precis innan man flyttar in (och få ett grymt bra pris när man köper alla vitvaror på en gång), än att välja de som följer med. De hinner ju bli ett år gamla i modellen.
Vi tänkte välja bort spisen men skulle bara få 2.500 kr avdrag. Vår säljare tyckte vi skulle välja spisen eftersom installationen ingick i de pengarna. Har idag varit och köpt en Husqvaran med induktionshäll och kan konstatera att installationen handlade om att plugga i en väggkontakt!! (någon som vill köpa en billig siemens spis av enklaste modell?)

/Jerker

Förresten... kyl och frys är helt ok, men vi hade gärna hittat en snyggare köksfläkt.
 
Lite nya bilder under "besiktning".

/Jerker
 
Vi kommer att lägga 2.3 mille på vår Jorduggla.
Tillvalen är det största dubbelgaraget, förlängt vardagsrum, allat rostfritt i kök, altanplatta,tegel å en massa annat
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.