Håller med att renovera källare där har vi planerat att ha ett relax area med bastu, toalett, dusch och bubbelbad samt en soffgrupp.
Undrar vilket håll dörren till relaxen borde öppna? I den bifogade bilden har jag ritat den inåt men tankar har kommit tillbaka när byggaren har gjort dörröppningen på 80 cm istället för 90 cm :(.
 
  • Ritning av källarplan med markerade rum som studio, förvaring, toalett, lounge, bastu samt planerad relaxarea med soffgrupp och bad.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Man brukar ha en liten förhöjd tröskel med uppvik av tätskikt i våtrum för att få en kant så att eventuell översvämning inte rinner ut i övriga rum utan tar sig med fallet till golvbrunnen. Därför oftast utåtgående dörr.

Annars är det mer praktiska skäl, en dörr skall gärna kunna stå öppen utan att vara ivägen, två dörrar ska aldrig kunna slå i varandra. Och i små rum blir det trångt med inåtgående dörrar.
Förrådsdören är en sån där tycke och smak kan avgöra, inåtgående om den ska stå öppen men utåsgående om man har det brötigt ;)

Här är mitt förslag på dörröppningar på den planlösningen.
Planritning av en våning med markerade dörröppningar som visar föreslagen riktning för dörrarnas öppning i olika rum.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Paul1040
  • Laddar…
Tack för ett snabbt och informativt svar (y):)
Vi tar båda dina förslag på relaxe och förrådet.
Studio (spelrum) kommer inte att ha någon dörr, det är en ganska tjock vägg (55 cm) och det är detsamma med gästrummet men för gästrummet tänker vi ha en skjutdörr på insidan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.