A
Eller?
 
Du får nog utveckla frågan lite. En gång per person för hela livet? ;)
En gång per byggprojekt? En gång per vad då?

Spontant svarar jag: nej.
 
A
Du har helt rätt.
Bygglov för att utnyttja 250 m2 på tomt med strandskydd.
 
Nej. Med det kostar ju 5-20k för var ansökan, oavsett om den blir beviljad eller inte.
 
Vad föranleder frågan, berätta!
Är ni inte nöjda med det tidigare bygglovet, eller vad är problemet.
Om man gör mindre ändringar under byggets gång, kan man väl alltid lämna in relationsritningar som komplettering till ett erhållet bygglov.
 
En möjlig orsak kan ju vara att bygglovet beviljats och att dispens från strandskydd beviljats av kommunen. Strandskyddsdispensen har däremot överklagats i ett flertal instanser, och när den slutligen vunnit laga kraft har bygglovet förfallit eftersom arbetet inte påbörjats i "tid".

I det läget så är det bara att ansöka om bygglov igen, och det finns inget som hindrar det. (Talar av egen erfarenhet)
 
Sök nytt bygglov. Jag brukar rekommendera att en dispans från strandskydd ska sökas först och därefter bygglovet. Skickar du in handlingar för samtidig handläggning av bygglov och strandskyddsdispens (vilket är möjligt) kan du få bygglov beviljat och avslag på dispansen. Lite surt då om du betalt för ett bygglov som du inte kan nyttja pga krångel med strandskydd. Strandskydd behandlas utifrån miljöbalken och bygglov utifrån PBL. Väntar man däremot med att ansökan om bygglov tills utslag av strandskyddsärendet ”köper” du dig också tid och risken för att bygglov upphör att gälla mindre.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.