jag har fasadbelysning i takfoten som idag styrs med en 400v dimmer.

Hur styr jag den med z-wave?
 
Låter märkligt, vad är det för dimmer (typ/tillverkare) som du kör på två faser?
Tror inte du direkt hittar en z-wave-dimmer som fixar 400 V.
 
Nej jag vet....håller med

Installationen är från 74 men förstår faktiskt inte va de e för special. Dummern är märkt med ett litet klistermärke med ”400v”
 
Du får kolla upp grejorna lite noggrannare, högst tveksamt om fasadbelysning, som jag förmodar, på en vanlig villa skulle gå på 400V.
 
Om dimmern kan/är tänkt att dela upp lasten på flera faser så innehåller den flera 230V dimrar och då måste den ju vara märkt 400V även om lamporna är på 230V.
 
Ockham kanske kan hjälpa oss till tolkning 400 W till dess det kommer in någon bild etc som klargör mer. Tyvärr verkar TS lagt in en hel hop förvirrade trådar kring diverse elfrågor. Kanske han kunde samla allt i en och ta till sig av diskussionerna och lära sig lite mer vartefter. Just 400 V dimmer är ju inte så vanligt varken nu eller -74 särskilt inte för fasadbelysning i så fall någon elvärmeregulator e.dyl.
 
Jo jag har en del frågor ”på gång”. Är ämnena en bit ifrån varandra så brukar jag starta. Ta trådar. I slarvar jag och startar en ny tråd trots att jag startat en med likartad frågeställning. Ber om ursäkt för detta.

Jag återkommer när jag har mer info om dimmern.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.