P g a separation så blir det downsizing till 33 kvm Vad tror ni spontant om att flytta ut köket till röda markeringen? Visade planlösningen för inredaren som ska styla nuvarande lgh inför försäljningen och hon sa spontant att hon skulle utan tvekan flytta ut köket om det går, både pga möblering och stor värdeökning då den direkt skulle räknas som en tvåa. Köket är 210x210. Avloppsstammarna till badrummet ligger ju händigt till...? ’Fläkten och badrummets ventilation går gemensamt in i byggnaden’ säger nuvarande ägare av lgh. Alltså inte kolfilter.

Grannen har tydl också gjort detta.

Byggnaden från 1905 och 3 m i takhöjd, har ni sett fint och stilrent kök som skulle passa in så tar jag gärna emot tips :)
 
  • Ljus och stilren lägenhet med kombinerat vardagsrum och kök, vitt kakel, högt i tak, inredningsdetaljer.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Planlösning av en 33 kvm lägenhet med en röd markering föreslagen för nytt kök.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
BirgitS
Det första du behöver göra är att kontakta styrelsen och se hur de ställer sig till en flytt av köket. Framför allt så kräver det ändrad ventilation om du gör ett separat rum av nuvarande kök eftersom sovrum ska ha tilluft medan kök ska ha frånluft. Du kan behöva förlänga frånluftskanalen i det nuvarande köket fram till det nya köket.

Men principen att göra om kök eller matplats till ett minisovrum är vanlig i små lägenheter.

Det kanske är nödvändigt att renovera badrummet för att komma åt avloppsstammen från det nya köket.
 
Tack för input! ☺️ Ja styrelsen ska givetvis tillfrågas. Tänkte också höra med grannarna som ju har ’facit’ men länge kvar till inflytt. Badrummet är nyrenoverat rejält upphöjt golv dock pga golvvärme - kanske är en fördel i detta läge
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.