Hej!
Vi har en blodbok i trädgården som har ett hål i stammen. Fullt med gråsuggor i hålet och det är jordigt samt träet är mörket en bra bit in.
Finns det något vi kan fylla igen det med? Vax?

Tacksam för hjälp.

/G
 
  • Blodboksträd med hål i stammen fyllt med gråsuggor, omgivet av trädgård och skottkärra.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Hål i stammen på en blodbok fyllt med jord och gråsuggor, omgivet av mörkare trä.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
BirgitS
När vi plötsligt upptäckte ett hål i en gammal ek så rensade vi ut allt löst inuti så gott det gick och fick väl upprepa det någon gång till under året men sen började eken valla över såret så det blev helt tätt efter några år, och så vitt jag vet (vi har flyttat) mår eken bra fortfarande och det måste ju vara mer än 15 år sen vid det här laget.

Men är hålet djupt i förhållande till stammens tjocklek är det bäst att anlita en arborist som får komma och bedöma om det är risk för att trädet går av, tappar grenar eller liknande som gör att det är bäst att ta bort det.
 
B Gubbjavel skrev:
Finns det något vi kan fylla igen det med? Vax
Om någon skall klara det så är det trädet självt. Allt som man kletar på stänger in fukten och rötan och svampangrepp kommer obönhörligen att drabba trädet. Du fick goda råd av Birgit S.
 
Tack för svar! Om ingen har andra idéer så kommer jag försöka skrapa ur så mycket som möjligt och hålla gråsuggorna borta.

/G
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.