Hej!
Har vid fuktig väderlek främst sommartid upplevt en jordig lite instängd lukt inomhus, känns dock inte fränt eller kemiskt. Bor i 1 1/2 plans villa från 76 med krypgrund. I besiktningsprotokoll fann man mycket låg fukt vid mätning i virket i krypgrund som man då trodde va pga låg RH pga vintertid samt sandfyllnad i grunden. Man noterade dock möjlig impregnerat material och noterades en svag doft av detta.

Har nu satt en hygrometer i grunden och RH pendlar mellan 75-80% senaste veckan. Ligger idag enbart plast på marken.

Funderar på att plugga igen alla ventiler förutom en. Sätta en frånluftsfläkt där och försöka få till ett lätt undertryck. Sedan installera en kondensavfuktare och sikta på cirka 60 RH.

Huset i sig har mekanisk frånluft men saknar tilluftsventiler. Planerar för att ta upp en 4-5 fresh ventiler i samma veva.

Tänker jag rätt? Hoppas uppnå friskare luft inomhus och bli av med källardoft.
 
Det kan fungera men inte säkert. Har du inga problem med mögel i grunden hade jag nog satsat mer på ventilationen inomhus.
 
vi har ungefär samma problem med stillastående luft som luktar lite unket (dock bara i hallen). Misstänker gammal vattenskada i tvättstugan som ligger bredvid och att det runnit ut på spånskivan i hallen.

Luktar det i unket i hela huset? du kan ju pröva gå in genom altan och lukta.
 
Kan vara idé att plasta in krypgrunden det sänker rh lite.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.