Har någon erfarenhet av BonusFönster. Hur är kvaliten. Fundera på att köpa dom. Men kan inte hitta några omdömen av BonusFönster på nätet.
 
Vi köpte en terrassdörr i fjol och en utedörr och några tvåglasfönster i år (tvåglas i trä, allt till sommarstugan). Orderprocessen gick smidigt, de svarade snabbt på mina frågor. Levererade precis i den vecka de hade angett från början. Vi är nöjda med utseende och kvalitét. (Som sagt, träfönstrer, kan inte uttala mig om pvc eller alu). Fönstrena tillverkas i Rumänien av Swan window (inte att förväxla med Swan Windows ltd i UK)
 
Tack för svaret. Jag vill inte oro dig men eftersom jag är målare med 40 års erfarenhet, så hoppas jag att du har fått besked om dom är tillverkade i kärnvirke . Jag har väldigt dålig erfarenhet av dom som tillverkades Sverige på 70 talet. Ofta var dom mer eller mindre genomruttna på bottenstycken och 20 centermeter upp efter 15-20 år. Så beställ inte mer innan du kontaktat firma och kontrollerat hur dom tillverka dom. Allmännyttan i Sthlm fick ofta ta bort bottenstycke och 20 centermeter upp sen fick vi måla om dom . Alternativ att dom plåta in dom. Jag varit med och målat om fönster som är hundra år gamla och knappt underhålla fast där virket är friskt. Jag upplevde att hus fram till 1950 talet var det inga problem. Det kom med miljonprogrammet det var riktiga skräpfönster. Hur svenska tillverkare eller andra gör idag vet jag ej
 
  • Gilla
helka32
  • Laddar…
Skärmdump från deras hemsida. Så det verkar lugnt.
 
  • Skärmdump av en mobilwebbsida som informerar om energieffektiva fönster och deras tillverkningsprocess.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det låter jättebra
 
Det verkar bra så jag själv kanske köper dom.
 
Den reklamen ger jag inte mycket för "från norra norden där tallarna växer långsamt", det är ju dagens problem att det kärnvirke som gamla fönster gjordes av idag knappt finns i norden längre. Så det virke de görs av är troligtvis vanlig fur som lika gärna kan komma från 60-70 år skog från södra Sverige som norra delarna av norden där de drivits för snabbaste tillväxt.
Så att man skulle kunna hitta tätvuxen fur här uppe i norden och exportera till Rumänien, samtidigt som snickerierna har svårt att överhuvudtaget hitta den kvalitén här uppe i norden tror jag inte på.
Sedan kan ju fönstren mycket väl vara välgjorda, men det är något annat.
 
Jag visste inte att det var sådana problem att få tag i kärnvirke i Sverige. Därimot vet jag som jag skrev riktigt gamla hus var det inga problem med ruttnande fönster. Hur fönster på hus som är byggda på 80-90 talet och senare vet jag ej eftersom jag ej varit med och målat om det . Vad det bero på vet jag ej. Om firman inte har varit intresserade av sådana uppdrag eller att behovet inte finns
 
Är väl så att fönster från 80-90-tal oftast är 3-glas och har en annan uppbyggnad. Man använder inte kit utan glasningslister och så börjar man nedtill montera en aluminiumprofil mot glasrutan. Många av de här fönstren började nu komma färdiglackade från fabrikat. Och sedan har det blivit betydligt vanligare att fönster från 60-80-tal också byts ut när det är dags för renovering.
Och senare kommer de aluminiumklädda.
Finns några husfabriker i t.ex. Vimmerby som gör anpassade fönster för utbyte till flerfamiljshus där man specialiserat sig på utåtgående respektive inåtgående. Så mycket av 50-70 talshusen här får nu nya fönster anpassade efter utseende och energiglas.
 
Tack för bra information
 
Kommentar till trådarna kring Bonusfönster.
har generellt varit nöjd. Vi har köpt fönster / fönsterdörrar m.m. med träkärna och alubeklädda i specialfärg.

Leveranser m.m. har fungerat väl. (Fem olika delleveranser etc) En ruta som var sönder vid ankomst och 8 veckors väntetid så löste det sig.

Dock har ett av våra fönster gått sönder precis - och rådet från Bonusfönster är att byta hela dörren. Dvs köpa en helt nu inkl karm. Känns rätt surt att lägga ut 12 kkr för att byta bara en ruta. Var uppmärksam på också att även om det ser ut som separata rutor, så är ex en fönsterdörr endast en enda hel ruta.

Så produkterna fungerar fint tills de går sönder.

Där börjar problemen.
 
  • Gilla
fremax
  • Laddar…
Lite feedback om Bonusfönster.
Vi beställde sju fönster och en altandörr (tot ~44k) och är jättenöjda. Har läst tidigare inlägg och svar om Bonusfönster och många nämner problem med spår för fönsterbleck. Vi beställde våra fönster med fräsning (se bild) för fönsterbleck och det passade utmärkt.

Levererade en vecka innan beräknad leverans väl emballerat på en pall. Varje fönster har bärhandtag från fabrik och man behöver inte vara orolig att fönsterna ska välta från pallen när man lossar en och en.

Märker ingen större skillnad från de stora leverantörerna i Sverige som tex. Elitfönster, Morups och SP. MYCKET fönster för pengarna. Vi valde Trä-alu och 3-glas med u-värde på ~0,5 vilket är extremt lågt. Den enda nackdelen jag kan se är att gångjärnen på våra vridfönster är synliga.

Vi är jättenöjda med Bonusfönster och speciellt med vår kontakt Kanita. Väldigt mån om service och kundnöjdhet. Rekommenderas!
 
  • Skärmdump av mobilwebbsida, fönsteralternativ, priser, köpknapp, inget personligt eller känsligt innehåll.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Två fönster på tegelhus, en visar inuti ett upplyst kök, det andra återspeglar omgivningen, kvällstid.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • En tegelvägg med fönster och en stege lutad mot väggen.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Fönstret med frostglas och handtag är inramat av kakel och tak.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Gilla
Nyfniken
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.