Jag tycker ofta det ser så stökigt ut i tvättstugor. Så vi funderar på att ha IKEAs 80cm breda och 40cm höga kökslådor som tvättsortering. Sorteringen kommer bestå av 6 st sådana lådor som ligger precis intill tvättmaskinen.
Någon som gjort något liknande och har några bra funderingar och tips kring detta?
 
BirgitS
Är det risk för att smutstvätten är fuktig, typ träningskläder?
I så fall bör den inte förvaras i något som är fuktkänsligt (lådfronter) och helst luftigt så att den torkar innan den börjar lukta mycket.

Med så många lådor blir det väl rätt långt mellan tvättmaskinen och de bortersta (eller översta om du menar ett högskåp med lådor) och då vill man väl ha en förvaringslåda som är lätt att flytta och ställa på golvet bredvid tvättmaskinen, vilket kökslådor inte är.

Jag skulle föredra trådkorgar eller luftiga påsar i stället för kökslådor, typ som Elfas trådkorgar i ett stativ som man sen bygger in (ställer in) i ett skåp med dörrar: https://www.byggahus.se/forum/threads/placering-av-foerdelarskap-i-badrum.348303/

https://www.electroluxhome.se/forvaring/inspiration/planera-din-tvattstuga-med-vara-tips/
 
ha utdragslådor som du tänkt, och sen tvättkorgar löst placerade i dessa. då löser du både att det blir luftcirkulation, plus att de kan lyftas ur för att komma närmare tvättmaskinen när man ska tvätta.
 
  • Gilla
Anderscurl
  • Laddar…
Ikea har trådbackar i kökssortimentet. Det blir bättre för tvätt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.