Vi har ett stort bekymmer med förvaringen i hallen. Det finns en vägg där det är tänkt man ska ha klädförvaring, men väggens djup är inte mer än ca 45 cm vilket gör att riktiga 60-djupa garderober inte får plats här. Vi har idag en IKEA 38 cm djup garderob som är ganska hopplös då klädstången är åt "fel håll" vilket gör att man bara kan hänga ca 3 jackor på djupet innan det blir för tjockt. Vi vill gärna få in en riktig klädstång, samtidigt vill vi inte se kläderna, mössor etc från allrum, hall etc. Det får gärna vara lite halvt gömt.

Det hade ju gått att bygga denna väggstump 60 cm djup men är rädd att den uppfattas som lite för "i vägen" och stör ljusflödet. Vi villar att man idag kan se rakt igenom huset från ytterdörren och vill helst inte störa detta mer än nödvändigt.

Vi kom på idén att bygga en innervägg och sätta en klädstång mellan denna vägg och ytterväggen. Då får vi plats med måååånga jackor. Under där kan vi ha 38 cm lådor med förvaring för mössor, kepsar, vantar etc. Kanske kan man eventuellt bygga ett "tak" på denna klädförvaring där man kan ställa lådor med sällan använda grejor, för att utnyttja takhöjden.

Problemet är att klädhängare, jackor ändå kommer att sticka ut en bit då väggen inte döljer dem hela vägen. Hur pass fjolligt kommer detta att se ut? Verkar det vara en vettig idé eller ska den förpassas till papperskorgen?

/S Skiss av en hallyta med förslag på ny vägg och klädstång för förbättrad klädförvaring i begränsat utrymme.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Fjolligt eller inte, men behöver man platsen för att rymma sina ytterkläder så skulle jag nog offra siktlinjen. Annars är ju alternativet att leva mer avskalat som i en mäklarbild, där en eller möjligen två jackor hänger lite snyggt matchat med ett par snygga skor under.
Behöver man kläder för en familj och lite olika väder så tar det plats...
en överfull garderob där ändå inte allt ryms och resten hänger på dörrhandtag eller ligger på golvet är inte mindre fjolligt.
Jag tycker det låter som en bra idé med en rejäl klädstång och hyllor/lådor för det andra. En ordentlig hallösning där allt får plats i ordning (och det syns att någon faktiskt bor och lever till vardags!) tycker jag ser riktigt trevligt ut!
 
Behåll dagens garderob. Har ni inte dörrar så sätt dit. Ev skjutdörr.
Sätt ny stång åt rätt håll. Använd Ikeas barnklädhängare i plast som får plats i det grunda djupet.
Kör så i min hall. Funkar skitbra.
 
Går det inte att bygga garderob och förvaring under trappan?
 
Tack för alla svar.

Vi kommer antagligen att bygga så som i den ursprungliga planeringen. Dock kommer vi nog inte ha stången ända fram till dörren, då man kommer att få en jacka på sig när man går in. Tanken är att ha några krokar här, eller någon smalare garderob med lådor, och sen en rejäl hatthylla. Väggen in mot vardagsrum finns till för att dölja det mesta av kläderna, för vi tycker det är tråkigt att sitta och titta på alla jackor när vi sitter och äter, det ser så stökigt ut.

/S
 
KnockOnWood KnockOnWood skrev:
Går det inte att bygga garderob och förvaring under trappan?
Tyvärr inte. Vi har endast 2.4 meter i takhöjd och en ganska liten trappa så det blir inget utrymme här. Dessutom sitter ett element här.

/S
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.