fasadrenovering hur? Alla element lådor av 16 mm träpanel / 4mm board och kutterspån som isolering. 0,4 mm i spår inpressad aluminium plåt. Vid extra isolering och utvändig träpanel skall plåten bort ??
Vid invändig 45 mm isolering skall 0,25 mm plast monteras ??
Utvändig och invändig trä är sammanfogad med från 1957 limmad board som lådor. Att på utsidan hänga en träfasade i 45 reglar innebär att all last skall överföras till limskarven mellan boardskivorna och 16 mm träpanel
Något förslag ??
 
Du bör fundera och inspektera golven också i ett mockfjärds det är samma konstruktion för oftast, speciellt jobbigt är badrummen om man skall renovera vilket blir en ganska stor åtgärd
 
Det går att fästa reglar direkt i fasaden med skruv, Jag sågade bort nedre delen av fasaden och satte dit en extra syll samt isolerade 70mm, använd vindpapp eller motsvarande, förläng även taket så blir det snyggt.
Som redan sagts kolla golven, kolla om dom sviktar (inte bra) jag har rivit ut fem golv, värmeledningar att det inte läck i kopplingar, om det är sådana som ligger på golvet, ett jäkla meck om man skall laga.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.