Vad kan man få för hus för 2 milj inkl tomt (350 000kr)?
Snälla hjälp mig!
???

//Lilla Mej
 
Det finns nog hur många hus som helst som ni kan få för de pengarna. Lite svårt dock att precisera utan att veta vilken typ av hus (1-plan, sluttning etc.), vilken storlkek samt vilka krav på funktionalitet/kvalité ni har.

För att få en bild på vad ni har råd med så ring runt och försök få produktionskalkyler från ett antal tillverkare med ert "ekonomiska tak". Då är det lättare att se vilka kostnader som tillkommer. Det är ju tyvärr så mycket mer än bara hus och tomt...
 
1½ planshus på 140kvm ungefär.
Huset ska vara i standardutförande med några extra tillval så som kakel och klinkers bla.

Har kollat in Eksjöhus Aspudden...
 
Vårat hus hade hamnat på under 2 milj om våran tomt kostat 350 000. Vi bygger ett Hjältevadshus Rosen 45° takvinkel. Vi hamnar precis över 2 milj med en tomt på 770 000.

Lycka till med hus letandet
 
Du får säkert tag på ett hus för de pengarna men det är ju så som djpa skriver "det är ju tyvärr så mycket mer än bara hus och tomt...".

Har ni en helt plan tomt och VA redan är anslutet så lär det inte vara några större problem. Kostnaderna drar dock iväg om ni ska börja spränga, bygga väg, ansluta till VA osv osv. Inte heller bygglovet är ju helt gratis även om denna kostnad är "försumbar" i relation till omfattande markarbeten.

Kalkylen för vårt sluttningsbygge (=en hel del sprängning) är grovt fördelad på 50% för byggsatsen, 25% för byggentreprenader samt 25% för markarbeten, bygglov och VA-lösning. Då räknar jag inte med tomten för den hade vi sen tidigare och kostade oss endast 200 kkr.

Men hör er för lite, man brukar inse verkligheten rätt omgående. Det är ju så mycket mer än bara kostnaden som är viktig även om det är bra att ha ett pristak. Ni ska ju dock tycka att ni får nåt som är bättre än alternativen när ni väl är klara med huset.
 
Vi har en plan tomt och vatten och el är draget till tomtgränsen.
Tomten kostar 350 000kr.


Vi vill ju att huset ska vara så fint som möjligt men samtidigt så billigt som möjligt!
Eksjöhus är ju lite mer än tex Älvsbyhus...

Vi har satt max gränsen på 2 milj. kr.
Man måste ju kunna leva oxå, inte bara bo.

Så det kanske finns hopp!

:D
 
Det finns det alldeles säkert!

Lycka till!
 
Hejsan!

Vi sitter i exakt samma sits, 2 MSEK tak, tomt 300´... Vatten+Avlopp får vi fixa själva, annars samma sits. Funderar starkt på 1 1/2 plans, och Brahus är definitivt en stark kandidat.

Vi har väl kommit såpass långt att vi ser att det SKA gå, fast lite får vi nog hålla igen. Uterum får vänta några år, och garaget blir lite plockepinn (dvs fixas helt på egen hand). Markberedningen tar vi sannolikt annan entreprenör till. Och inte kommer tomten att vara av engelskt snitt de första åren heller, men något ska man ju göra på sin semester också :-/
 
Ja man vill ju ha pengar över till annat!

Önskar att någon kunde säga VILKET hus som är bäst!
Men det är väl en omöjlig uppgift.

Ska leta vidare... i husdjungeln...

Hej å hå!!!
;)

 
Ellin skrev:
Önskar att någon kunde säga VILKET hus som är bäst!
Men det är väl en omöjlig uppgift.
Det är lätt. Vårat hus är bäst. Och det kostade 2 mille inlusive tomt.
 
Vad är det för hus?

Hur är det invändigt?
 
Vårat hus kommer från Vallsjöhus. Bilder finns på www.patrikservin.com .

Av de två miljonerna så gick 275 kkr till tomten. Övervåningen var oinredd men isolerad, VA draget och innerväggarna var uppsatta. Utvändig målning fixade vi själva.
 
NICE! ;)

Kul att Ni har lyckats!

Lycka till med allt!
 
Hej,

Här kommer ett tips på det perfekta huset:

Utgå från Värsåsvillans G167 som ingår i deras Borgenhardserie. Sedan breddar du tvåplansdelen så att huset blir lagom för er.

Förslagsvis breddar du ca 50 cm så får du ett hus runt 180 kvm. Sedan lämnar du in dessa yttermått till olika husleverantörer så får du snart tillbaks lite trevliga förslag på planlösningar. Huset bör landa på ca 2 mnkr med bastu och hörnbadkar och lite annat. Välj sedan den husleverantören som ger dig bäst "magkänsla"!!

Lycka till!!

/Michael
 
General Failure skrev:
Vårat hus kommer från Vallsjöhus. Bilder finns på www.patrikservin.com .

Av de två miljonerna så gick 275 kkr till tomten. Övervåningen var oinredd men isolerad, VA draget och innerväggarna var uppsatta. Utvändig målning fixade vi själva.

Det låter ju helt klart som ett bra pris! :)
Hur mycket har ni jobbat själva, och har ni haft billig kompis/släkt/familj-arbetskraft? Du kanske rent av är snickare själv?
Beställde ni grund och alltihopa från Vallsjöhus?

Var undervåningen färdig så det var bara uppe ni behövde snickra och dona?

Många frågor!  ;D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.