Hej, skall sätta in ett nytt element i källaren och koppla in på det här uttaget.

Två vita rörstickningar för radiator i källarvägg redo för nytt element att kopplas in.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Undrar om man kan ta vilken sorts element som helst eller om det skall ha någon särskild "genomströmmningsmotstånd" eller så?
Ett element med synliga röranslutningar mot en vägg ovanför ett korkliknande golv.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Så här ser de flesta övriga element ut.
 
Det bästa är nog att kanske ta reda på vad som satt där innan. Det som är intressant är vilken effekt det elementet hade för att sedan kunna välja rätt ersättare och kunna ställe in liknande kv-värde som det innan hade, så det matas med rätt flöde av vatten.
 
Vit ribbradiator i källartvättstuga ansluten till rör i väggen.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Det här är det enda element som finns i källaren idag (75x75 cm) i tvättstugan. Tror inte det suttit något element i rummet jag skall sätta upp i utan det är bara förberett (finns liknande uttag i hela källaren och på andra håll i huset), Vad är kv-värde?
 
Kolla om du kan hitta någon betäckning/tillverkare på elementet för att få fram vilken effekt det hade.
 
Du skriver i rubriken om ett-rör-system. Säker är du att du har ett-rör-system? I Ett-rör-system sitter ju alla element i serie, dvs vattnet strömmar genom alla element ett efter ett.
Om du nu i källaren har sådana avstick kan det ju intre vara ett ett-rör-system för då kan ju vattnet inte strömmar alls för det finns ju inga element.
Sedan får du fundera hur stort värmebehovet är. Ska det bli bostadsutrymmet (ingen bra ide) eller bara en allmän komforthöjning? Välj ett känt märke, ex Purmo. De flesta bättre element kan i kopplet ställas om mellan ett-rörs och två-rörs system så du behöver inte tveka.
 
Det är ett elementhus från 60-talet. Värmeslingan går i en list utmed golvet. Om man tittat på första elementbilden så tar man bort luckan så hittar man en rörbit i metall med två utstick på som går till elementet, förmodar att det sitter en strypning mellan dem.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.