Vi har börjat planera att bygga ett dubbelgarage på gården, just nu har vi ett källargarage (huset byggt på 50-talet). Vi har tänkt bygga garaget ca 35-40 meter från huset och planerar lite hur vi ska gå till väga med vatten och avlopp till garaget. Så har inte funderingar som hoppas ni kan hjälpa oss med.

Skulle de gå att dra en "kulvert" eller liknande från nuvarande källargarage till nya garaget, där avlopp och vatten skulle gå? Vatten antar vi går bra, men avloppet? Hur löser man det med vatten på vintern, behövs ett visst djup för att det inte ska frysa mellan källargarage och nya garaget? Behövs värmekabel?

Är man "tvungen" att anmäla vatten och avlopp till kommunen då man använder sig av befintliga avlopp och vatten i garaget? Blir inte några nya anslutningar då vi isåfall hade behövt gräva upp mer än halva gården. Ska de finnas med i bygglovet att man ska ha vatten och avlopp? Har ni annars några andra tips och ideer på hur man ska få vatten och avlopp till garaget att fungera? Stenkista, skulle de vara ett alternativ eller är det mest tjorv?

Många ser jag verkar skippa golvbrunn i garaget men har erfarenhet av det sedan tidigare och är inget som vi är intresserad av att skippa.
 
Åsa Lund
Ska du kunna tvätta bilen i garaget måste du ha oljeavskiljare på avloppet
 
Vi har tänkt använda oss av någon slags oljeavskiljare, inte någon jätte avancerad men något så vi kan behålla avloppet/golvbrunn i hyfsat skick ett tag.
 
Hej!
Hur gick det med ert vatten och avlopp.
Blev det någon som man var tvungen att ta upp i bygglovsansökan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.