Köksbänkskiva med 2,5 cm mellanrum från gipvägg under fönstret, behov av väggjustering.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Har problemet att när bänkskivan sattes på plats så blev det stort mellanrum på 2.5 cm.
Vi vill kakla under fönstret.
Det är en gipsvägg. Kan man bryta ut gipset?
Hur kan man lösa detta så vi får en rak vägg?
 
Det första är väl att sätta på ytterligare en gipsskiva för att få ner springans bredd så att kaklet når ut ovanpå bänkskivan.

Ett andra alt är kanske att sätta en list mellan vägg och bänkskiva?
 
Om du har tillräckligt med överhäng i framkant på skivan kan du såga upp gipsen efter bänkskivan så kan du skjuta in den 13mm till då har du 12 mm glapp kvar det bygger du ut med platta o fix(y) den den lilla biten på kortänden får man bara spackla/måla/foga eller snygga till på smidigast sätt:)
 
Bygger du på väggen utåt så måste du ju göra om salningen vid fönstret, alla eldosor osv. Måste ju vara enklare att plocka loss bänkskivan och limma på en bit ek bakpå så skivan går ända in till väggen?

Eftersom väggen ändå ska kaklas så kan man nog om man är full i fan såga till en bit ek som går att kila in mellan skiva och vägg, limma fast den och sedan hyvla och slipa in den ihop med bänkskivan också. Det blir svårt utan att skada väggen, men det gör ju inget om den ändå ska kaklas.

Jag köpte en lite djupare bänkskiva och formsågade den efter väggen eftersom jag har så snea köksväggar, just för att undvika detta fenomen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.