Jag funderar på att importera en Smeg Gashäll från England eller Italien. Ev även andra Smeg prylar, såsom ugn och fläkt.

Det är ca 30-50% billigare att köpa från England, inkl transport.

Vad kan det vara för nackdelar med detta?
 
Om prylarna går sönder blir det knöligare med garantier. Kommer de att skicka en reparatör, eller kräver de att du skall skicka det trasiga till dem för reparation? Det bör man kolla upp innan köpet.

Konsumentverket har en del råd om köp inom EU:

http://www.konsumenteuropa.se/

/ama


PS Betalning skall nog helst ske genom escrow-förfarande (vet inte vad deet heter på svenska). Prylen skickas till fraktfirman som sitter på den tills de får besked att dina pengar finns på rätt bankkonto, och släpper inte tillbaka den till säljaren. Vi köpte vårt golv från Irland och Tembec skickade golvet till DFDS Transport som meddelade oss att de hade golvet. Vi betalade in pengar på bankkonto, banken meddelade DFDS och Tembec och golvet kom dagen efter med båt. DS
 
Se upp med just England. Gasspisar i England har inte samma säkerhetskrav som i Sverige och delar av kontinentaleuropa. Vi försökte importera en Aga från England men Aga vägrade pga dom inte är godkända i Sverige.

Det är någon säkerhetsanordning som slår av gasen om lågan slocknar som inte krävs i England. Kolla med Smeg UK om den anordningen finns.

Vi funderade på att köpa i England och ta till Sverige ändå, men avstod - vi fick skillda uppgifter om huruvida Svenska försäkringar gäller i sådana fall - men valde att avstå.

Berit
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.