Någon som vet om Haywards Poolbelysning 12 VAC 300W kopplas parallellt till en transformator eller om man kopplar en transformator till respektive lampa?

/JJ
 
Redigerat:
Lite oklart vad du menar. 300 W är en rejäl effekt. Lampan/lamporna ska väl anslutas till sekundärsidan på lämplig transformator.

Söker lite på produktens namn och den tycks levereras i ett komplett paket med armatur och transformator.
 
Redigerat:
Hej.

Fick nu tag på elektrikern (ska fördra ledningarna). Eftersom lampan är halogen 300W ska varje lampa ha egen transformator med gemensam strömbrytare. När/OM vi byter till LED, så kan vi köra samma transformator till fler lampor parallellt.

Så det blir att dra ett rör till varje lampa.

/JJ
 
Det är 2019 nu och då byter man inte till LED senare, nu installerar man LED på en gång.
Om befintlig trafo kan användas beror på vilka LED ni ska ha, är det konstant spänning, kanske. Är det konstant ström, nej.

Protte
 
  • Gilla
Dan_Johansson
  • Laddar…
Det var rejäla lampor. Hur många ska du ha? Kan i och för sig vara fint med uppvärmd pool, men lite surt att det ska kosta femtio kronor om man glömmer släcka lamporna en natt.
Tänk också på att du inte kan koppla särskilt många sådana på en vanlig säkring.
Tänk också på att transformatorer i den storleken behöver kylning och inte kan sättas instängda i små utrymmen, speciellt inte flera stycken.
 
Redigerat:
Blir rejält med kabel mellan, minst 6mm2, är det lite längd så kan det behövas 10mm2.

Protte
 
Har pratat med elektrikern igen och det kommer att bli LED-lampor 18W, som drivs med transformatorn på 12V, (konstant spänning). Effekten på transformatorn är 60W vilket gör att man borde kunna driva båda lamporna på den vid parallellkoppling.

/JJ
 
Innan led fanns så var det normala att ha 300w i poolen. Har inte bytt min till led ännu då dom också är dyra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.