Hej!

Vi har målat om hela hallen på övervåningen. Vi valde att måla Jotun Minty Breeze 7163. När vi köpte den så rekommenderade vår färghandel här Vegg och tak för den var likadan som Lady Balance med samma matthet fast billigare pris. Vi är nöjda med kulören men vi tycker färgen är sjukt dålig på att motta fläckar. Minsta beröring mot väggen och det blir fläckar direkt. Dessa fläckar går inte heller få bort med varmt vatten utan man ser direkt vart man varit och försökt tvätta bort fläcken.

Det vi undrar är om färgen ska vara såhär dålig? Är det skillnad på Vegg och tak och Lady Balance? Skulle vi kört på ett helt annat alternativ som är mer motståndskraftig mot fläckar? Har någon mer använt denna färg?
 
Lågt glanstal blir alltid fläckar
 
Det har ju kommit några helmatta väggfärger som ska vara avtorkningsbara. Kolla alcro pashmina, eller jotun pure color.

Annars är det generellt så med väggfärg att lägre glans är känsligare.
 
Med största sannolikhet är ”väggotakfärgen” vara avsevärt mycket sämre i tålighet. Men billigare. Det enda positiva eftersom det antagligen är glans 3 eller 5 på färgen är att du kan fulmåla över där du vill bättra på. För övrigt skall färgen inte klara av den tvättbehandling du gör. Butiken bör inte heller påstå att färgen är samma som ”balance”.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.