hej, jag undrar hur man vår eget varmrökt bacon mört. Alla gångerna jag gjort de tidigare blir det ganska ”segt”. Jag undrar hur jag ska FP det mört. Ska jag sous vide eller slå in i folie eller ska kommer det vara segt?
 
Är det en större bit som du vill grilla så kör den antingen på grill länge på låg värme eller först i Souse vide på 62 gr i 24-36 Tim beroende på hur mört du vill ha den. Sen kan du bara grilla på svålen indirekt.
 
  • Gilla
Hejsan15arhar
  • Laddar…
Jag som trodde jag skulle få läsa om en alldeles ny fiskrätt.
Jag är både besviken och lite lättad.
 
  • Gilla
  • Haha
Henrik.S och 13 till
  • Laddar…
Lostmoose Lostmoose skrev:
Jag som trodde jag skulle få läsa om en alldeles ny fiskrätt.
Jag är både besviken och lite lättad.
Jag med :confused:
Tänkte mig en korsning mellan makrill (randig) och sutare (insjöfisk).
 
Jag brukar rimma sidfläsket, antingen torrt eller i lag, för att få in saltet in i köttet.
Sedan röker jag det på ca 125 grader under 5-10 timmar beroende på tålamod och tid.

Det svåra blir sedan att skära skivorna riktigt tunna men segt har jag aldrig fått det.
 
  • Gilla
Hejsan15arhar
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.