704 läst · 4 svar
704 läst
4 svar
Bacon mört
hej, jag undrar hur man vår eget varmrökt bacon mört. Alla gångerna jag gjort de tidigare blir det ganska ”segt”. Jag undrar hur jag ska FP det mört. Ska jag sous vide eller slå in i folie eller ska kommer det vara segt?
Grundstött
· Halland
· 28 358 inlägg
Jag brukar rimma sidfläsket, antingen torrt eller i lag, för att få in saltet in i köttet.
Sedan röker jag det på ca 125 grader under 5-10 timmar beroende på tålamod och tid.
Det svåra blir sedan att skära skivorna riktigt tunna men segt har jag aldrig fått det.
Sedan röker jag det på ca 125 grader under 5-10 timmar beroende på tålamod och tid.
Det svåra blir sedan att skära skivorna riktigt tunna men segt har jag aldrig fått det.
Liknande trådar
-
Borde vi sluta amortera?
Priser, Kalkyler, Fastighetsskatt m m. -
Klyvkniv till morten sf2000
Verktyg, Maskiner & Fordon -
Morten fräs och klyvsåg
Verktyg, Maskiner & Fordon -
Amortera vid 50%
Priser, Kalkyler, Fastighetsskatt m m. -
Räkneexempel Amortering + Investera
Priser, Kalkyler, Fastighetsskatt m m.