Vi har installerat till vår inglasad altan en värmepump med AC märke IVT i hösts. Det var inget fel på att använda värmepumpen under vinter, men när började bli varmt ute för en månad sen då såg vi att AC kyller inte altanen som borde göra. Efter 20 gånger som vi ringde till företaget äntligen man kom och kollat och sa att det inte finns något fel på själva AC, men enligt honom det kommer mycket ljus och värme från taket som är kanalplast och från vår isolerad glas. Borde inte försäljaren som var på besökt hos oss informera att altanen inte klarar AC? Vi vill veta vilka rättigheter man har i sådana fall? Kan vi reklamera på grund av försäljarens misstaget?
 
A
Det hade ju varit bra att få lite data.
Men att kyla ett växthus är ju stört omöjligt för de är ju gjorda för att bli varma
Så är det den typen av pensinärskuvös du har så får du nog sätta dit fler maskiner
En per 4 kvm räcker nog.
 
Om du drar på kyla på värmepumpen och ställer den på lägsta temp och låter den gå ett tag.
Blåser den då kallt som den skall?

Om den blåser kallt men rummet inte blir kallare efter att den varit på i några timmar så betyder det att rummet värms upp snabbare än vad värmepumpen orkar med att kyla.

Det låter iof inte så konstigt.

Jämför med när du sitter i bilen på sommaren med AC på max. Stänger du av AC tar det inte lång stund innan det är tokvarmt i bilen. Exakt samma händer på din inglasade altan.

Du får helt enkelt köpa en större värmepump alternativ hitta något annat sätt att kyla ner rummet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.