Hej,

Vi har ritat hemmagjorda ritningar inför en ansökan om bygglov för en utbyggnad av vår villa och nu tänkte vi anlita någon för att konvertera dessa till riktiga bygglovsritningar. Har fått en offert av bygglovstjanst.se på ca 10000. Tänkte passa på att fråga om någon annan har erfarenhet av dem?
 
  • Gilla
pappel
  • Laddar…
Du har PM
 
Jag är också intresserad av denna typ av tjänst, så om det står något vettigt i PMet tar jag gärna del av det :)
 
Även jag är nyfiken på hur det här har utvecklat sig. Det har gått ca en månad nu; anlitade du dem eller hittade du någon annan?

Jag googlade lite på företaget och upptäckte till min förvåning att Svensk Bygglovstjänst AB (Org.nr. 559127-9210) marknadsför sig genom ett flertal olika webbsidor/domäner:
https://bygglovsritningar.eu/
https://studentbyggbyran.se/
https://bygglovstjanst.se/
https://bygglov.biz/
https://konstruktionsritningar.se/

Uppfattar det som något oseriöst och suspekt. Informationen på de olika sajterna varierar också. Till exempel så står det på något ställe att företaget gör över 100 bygglov/år medan det på ett annat ställe hävdas att företaget gör över 200 bygglov/år (vilket i och för sig inte är en motsägelse). Hur som helst skulle jag gärna ta del av erfarenheter från personer som anlitat dem. :)
 
Hej,

Vi valde att gå vidare med en annan liknande lösning, ej klart ännu. Så jag har inte testat företaget. Får återkomma.
 
  • Gilla
Panelmannen och 1 till
  • Laddar…
Enligt ratsit.se är bolagsnamnet Struktia AB.
Någon som har ytterligare erfarenhet av företaget?
 
Också intresserad om någon anlitat dem.
 
B Bjornedorne skrev:
Hej,

Vi valde att gå vidare med en annan liknande lösning, ej klart ännu. Så jag har inte testat företaget. Får återkomma.
Vad hände med detta ? Hittade du någon bra leverantör. Jag är ute efter konstruktionsritningar och dom jag pratat med har skickat offert påta 20 000 kr. Bygglovstjänst.se skulle ta ca 8000 kr så det är en jäkla skillnad.
 
Inte testat dem som är nämnda här men en annan som jag hittade i google. Det gällde då att jag ville avväxla en bärande vägg.

Konstruktionsritningen var inte väl utförd om jag jämför med en tidigare ritning som även den var till för avväxla andra väggar i huset. Den gjordes av en lokal aktör.
Av online aktören, saknades det info om hur arbetet skulle utföras. När jag påpekade detta fick jag till svar att "byggentreprenören vet det bäst, det är inget som vi gör tyvärr" (jag trodde k ritningar var till just det? beräkningar av dimensioner och hur det ska utföras?).

Den lokala aktören ritade upp tydligt hur man skulle utföra "installationen" av balkarna med bla upplagsplåt, kilar etc.

Det enda online konstruktören gjorde var att klistra in en markering med texten HEA balk på ritningen, utan tillväga gångsätt på hur det ska utföras.
För samma jobb ville lokala aktören ha 7500 exkl moms. Online aktören tog 5000 inkl moms.
 
Anlitade Bygglovstjänst för att få hjälp att göra om engenritade ritningar till bygglovsgodkända ritningar samt konstruktionsritningar. Fick en bra kontakt med företaget när jag kollade runt bland liknande företag men så fort förskottsfakturan var betald så började problemen. Väldigt långa ledtider då ritningarna görs i någon öststat och Bygglovstjänst bara skickar instruktioner till dom. Blev många missförstånd och fel innan ritningarna var klara och en process som skulle ta 14 dagar tog över två månader med många mail fram och tillbaka. Fick påpeka flera väldigt uppenbara fel och när de skulle korrigera så gjorde de 50 % av korrigeringarna och vi fick börja om igen. Hade även en rätt otrevlig handläggare som hela tiden hotade med att vi skulle få betala mer för att vi gjorde så många korrigeringar totts att problemet uppstått utifrån att de inte gått på våra instruktioner och när de varit osäkra så hade de gissat istället för att fråga oss.

För alla som funderar på att anlita ett liknande förtag så skulle jag inte rekomendera just Bygglovstjänst.
 
  • Gilla
MiWi och 2 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.