Hej,
Håller på att renovera badrummet (har blåst ut allt kakel, plastmattor, panna, toa, gips, etc). Skall ha kakel och klinkers i det nya där jag också passar på att lägga in golvvärme. Min fråga till er gäller belysningen då jag även har tagit ner dom tråkiga lamporna i taket, där jag har lappat ihop och målat taket så jag har ett helt vitt och slätt tak där jag kan placera belysningen vart jag vill. Min tanke är att jag skall ha halogenbelysning i taket samt en mer traditionell lampa vid/ovanför tvättstället.

Halogenbelysningen som jag skall ha kommer jag att köpa på Clas Ohlson (se länk [ch61672] http://www.clasohlson.se/shop/store...;COSID=97AC847FE9C741A6A1763B5A7B755A3D929729).
Jag har även bifogat en skiss på badrummet där halogenbelysningen är de gula cirklarna och där den gula halvcirkeln är den belysningen som jag skall ha vi/ovanför tvättstället.

Min fråga till er rör placeringen av halogenbelysningen där ni gärna får komma med tips om jag har för många, för få eller felplacerade halogenlampor.

Med vänlig hälsning,
Anders
 
  • Badrum_002.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Hej igen,
Bifogar här också en bild på belysningen samt dess fakta.
Med vänlig hälsning,
Anders
 
  • Halogenbelysning_Clas_Ohlson.JPG
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det ser väl OK ut, jag hoppas att du har sett vad det står angående inbyggnad.
 
Helt okej, jag hade nog valt en annan typ över badkaret, kanske en lite mindre armatur, samt ha denna på en separat dimmer, så man kan mysa lite i badkaret. :)

Annars ser det bra ut...

/Richard
 
Glöm inte sätta en över WC-stolen!
 
blir lite orolig när du skriver att du har fått ett slätt och fint tak.

Det borde du skaffa efter att du först ordnat med placering av lamporna.

Nu vet jag ju inte vad du har för takkonstruktion, men ofta behöver man placera skyddsburkar ovanför lamporna. Och det brukar vara enklast innan man gör taket.

Tänk även på att inte komma för nära bjälkar i sidled (ofta är det det som styr var du kan sätta lamporna).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.