Skulle vilja ta upp ett runt hål i en gipsvägg mellan hallen och vardagsrummet för att få in lite ljus i hallen. Hur gör man detta på bästa sätt? Finns det speciallister/karmar för sådant? Tips?

Tack/Jo
 
Är väggen inte bärande så är det väl bara att kolla hur reglarna sitter och bestämma dig för hur stor öppningen skall vara. Vill du ha större en mellan två reglar så får du ju kapa och sätta en kortling där du sågat av reglarna. Färdiga karmar finns kanske att beställa från fönstertillverkare?. Beijers skall ha en väldigt liten variant i alla fall. Men personligen tycker jag det blir snyggast med böjbar mdf i "hålet" :p Därefter tapetsera du in till öppningen(om du har tapet,annars måla) och måla i "hålet".

Lycka till! [smiley=vrolijk_26.gif] [smiley=2vrolijk_08.gif]
 
Tack för svaret! Om man tar böjbar mdf (hur tjock är den?), spacklar man då för att få bort den lilla skarven som blir mellan den och sågytan innan man målar? För den ligger väl liksom på sågyan då, dvs mdf biten är liga bred som väggen är tjock?

/Jo
 
Den tror jag finns i olika tjocklekar,eller menar du bredder? Du tar den lika bred som hålet är.Sen spacklar du runt och slipar det jämt och sen måla eller tapetsera :p.

Lycka till! :)
 
Vi har gjort just detta! Ett runt hål mellan vardagsrum och hall alltså. 50 cm i diameter. Vi använde böjbar mdf och spacklade bort skarvarna. Vi har också satt in två spots i hålet, en uppe och en nere som kan tändas var för sig. Vi drog sladdarna inne i väggen och borrade ett litet hål längst ner för dem att komma ut. på den nedersta har vi för tillfället ställt ett glasklot som lyser riktigt fint på kvällen. Vi är mycket nöjda. Det blir mysbelysning både i vardagsrum och hall. ;D Mia&Jens
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.