Hej!

Vi tog hjälp av en golvfirma för att slipa, nåta och måla vårat golv och trapp. Tidigare hade vi heltäckningsmattor som vi nu tagit bort för att få fram (orginal) furugolvet+trapp under.

Hej och hå... allt gick bra firman, dom gjorde det dom skulle. Lite slarv med att dom även målade på dörrfoder och några garderobsocklar. Men i stort gick det bra... MEN. Nu, c:a 1½ månad senare så är nåtningen fortfarande klibbig. Alltså när man går så fastnar strumporna lite lätt och det blir ruskigt luddigt i nåtningen (från strumpor och damm) speciellt där man är mycket.

Har pratat med firman (som är tillmötesgående i problemet) och dom vet inte riktigt vad det kan vara men en förklaring skulle kunna vara att dom målade på för snabbt innan nåtningen torkat.

Någon som har förslag på hur man kan åtgärda detta? Kan man måla på med ett lager till, med samma färg eller ska man måla med någon annan typ av färg? Eller ska man göra något annat?

Tacksam för förslag!

/Robban
 
B
vet vad för nåtningsmassa det är
 
Ja, det är Casco Golvfog som man använt.

Dessutom har faktiskt nåtningen spruckit upp/släppt mellan några golvbrädor, i ett sicksackmönster... ungefär. Lite småirriterande. Om det släppt endast från en sida så det sett ut som en spricka i golvbrädan hade det känts lite bättre. Hur som helst kan vi leva med det, men inte att nåtningen är klibbig.

Förslag på åtgärder någon?

/Robban
 
J
Låter helt klart som gammal fog.
 
Gammal fog, ja kanske det, vad vet jag...

Golvkillen var här idag och tittade på problemet och håller med om att det inte ska vara så. Men att det egentligen i första hand bara är att vänta tills fogen torkat färdigt. Skulle man slipa nu (och måla på igen) skulle det kladda för mycket. Han "erkänner" att dom verkar ha målat på golvet för tidigt innan fogen torkat...

Jaha, då är det väl bara att vänta minst en månad till då. Jäkligt jobbigt med tanke på att nu möblerar man provisoriskt för att man vet att man måste tömma hela utrymmet igen. Ett jobb som skulle ta en vecka verkar nu ta minst tre månader, och det jobbiga är att jag känner på mig att det inte kommer bli bättre i fogarna hur länge vi än väntar.

Är det någon som har något tips på vad man kan göra?

Jag skulle ha gjort det själv i alla fall...

/Robban
 
Hejsan! Jag undrar hur det gick för dig och om nåten stelnade så småningom? Har samma problem nu. Min nåt är dessutom svart så det blir svarta streck på trägolvet om man råkar smeta ut den genom
att dra någon möbel eller gå med skor på den... Hälsningar Karin
 
Vi drog bort nåten och målade om med springor mellan brädorna. Men det blev kvar fog på sina ställen och där drar det fortfarande åt sig smuts även efter att man skrubbat fogen ren.

Kanske inte det svar du önskade tyvärr.

Hoppas det ordnar sig för er.

Hälsn
Robban
 
Nja, det var ju inte riktigt det svar jag hoppades på :)
Men jag är inte förvånad. Jag var skeptisk till att nåta från början och nu fick jag vatten på min kvarn.
Det här är ett stort golv så att dra bort nåten är nog inte ett alternativ. Vi får se hur det går.
Karin
 
För nån som läser det här i efterhand.

Vissa färger reagerar med noten, vilket gör att färgen klibbar uppepå noten. Efter en hel del labbande kom jag fram till att i mitt fall kunde jag måla golvet med jotun kvist och spärrgrund vilket låste in klibbet, sen måla med tre stjerner gulvmalig ovanpå. Det löste problemet för mig. Jag tror det går bra att slipa av färglagret också om man så vill. Ursprungliga kombinationen som inte fungerade var nordsjö diamond floor.

Finns säkert andra färger som också fungerar, men jag hade kvist och spärrgrund hemma när jag testade. Det funkade inte lika bra med flüggers spärrgrund t.ex

Tänker också ge ut en känga till Sikas högst undermåliga "kundservice", som har varit högst ohjälpsamma i det här.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.