köpt pool från Anita PHU. För 3 år sedan
Har fått en spricka i trappan . Som jag kommer att få hjälp att laga. Plast specialisten upptäckte även plastpest,
Anita svarar inte. Började ringa/maila i Augusti -2018
Fortfarande inget svar.
Någon som vet om man kan svetsa en liner ? Och om det kommer att fungera/hålla?

Något tips . Någon annan som haft problem med Anitha PHU?

Pool drömmen som blev poolMardröm

Lizelotte
 
Är det en vanlig ( tunn ) liner så är det lite knepigare, dom tål inte så varmt som en svets blir utan skrynklar sig , ta kontakt med en som har liners och fråga, det finns dom som bara håller på med svetsning av liners. Kontakta inte folkpool utan sök på nätet efter dom som svetsar liners
 
Misstänker att man måste svetsa.. har fått info om att man kan motverka plastpest med att byta kloret mot saltvatten? Kan vara en lösning, någon som vet?
 
Är det inte en glasfiberpool du har ? Ingen liner där. Borde gå att laga enkelt själv med gelcoat för båt ??
 
L Lizelotte skrev:
motverka plastpest
Är det en glasfiberbalja ? Då är det en spricka i gelcoaten , vatten har trängt in i glasfibern , den är inte tät , så vatten rinner innanför gelcoaten, för att laga kolla upp med någon som lagar båtar innan du gör något. Det med saltvatten är inte bra
, i saltsjön så är det ganska normalt med pest vid en skada, i sötvatten klarar det sig bättre, klart att klor och annat kan påverka i negativ riktning
 
  • Gilla
Per_Eriksson och 1 till
  • Laddar…
Om det är en liner och en mindre skada så tar du en sväng till Biltema och köper ett lagningskit. (För övrigt bra för alla poolägare med liner att ha hemma)
https://www.biltema.se/fritid/pool/pooltillbehor/reparationskit-2000036549

Är det glasfiber så är det som skrivits ovan att det är en annan typ av skada. Den specialisten du pratade med måste ha varit väldigt otydlig då det är stor skillnad.

Bilder?
 
L Lizelotte skrev:
Misstänker att man måste svetsa.. har fått info om att man kan motverka plastpest med att byta kloret mot saltvatten? Kan vara en lösning, någon som vet?
Du kan inte byta bort klor.

Om du vill ha salt i vattnet så använder du därefter en saltklorinator som gör klor av salt => du har fortfarande klor i poolen.

Jag har aldrig hört att plastpest skulle påskyndas av klor. Det är vatten och otät gelcoat som driver fram plastpest.

Det blir lite förvirrade svar här för man kan inte riktigt lista ut vad det är för pool du har. Företaget du nämner säljer dock i första hand glasfiberpooler, inte pooler med liner.

Det är inget konstigt att laga glasfiberpoolen men eftersom grunden till böldpesten är otät gelcoat så kommer dina problem att fortsätta. Permanent reparation av detta görs genom att man åtgärdar alla befintliga problemområden genom att slipa ner och laga, därefter gissar jag att man behöver lägga ett nytt gelcoatskikt i hela poolen.

Just detta är problemet med plast och glasfiberpooler. Man vet inte vad man köper för kvalitet och leverantören har inte råd att hjälpa dig när problem uppstår.....

"Svetsa" gör man i PP-pooler (plast) eller en vinylliner. Du verkar inte ha något av dessa alternativ.
 
F
Jag tycker det är uppenbart stt TS har en glasfiber pool och vill kolla möjligheten att lägga i en liner och som jag ser det borde det vara fullt möjligt men en mindre reservation hur det ser ut vid genomföringar.

En starkt bidragande orsak till plastpesten (förutom ett taffligt och dåligt grundjobb då) är varmt vatten. Det är i första hand därför det är ett större problem på pooler än på kasst byggda båtar och har inget med den, i sammanhanget försumbara klorhalten att göra.

Och ta förslagen på att laga med gelcoat med en nypa salt. Det har man när man bygger i form. Vid lagning av gelcoat så använder man topcoat.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.