Halloj!

Ska köpa en dörr till en befintlig karm i gammalt standard (dvs tappbärande gångjärn) men har mätt dörrbladsmodulen och den verkar vara exakt 70cm, vilket är väldigt konstigt då det verkar inte finnas att köpa någonstans? Alla är antlingen 62 eller 72 och dessa skulle inte passa ihop.

Hur kan jag lösa detta på enklast sätt? Är inneboende så att byta ut karmen kan jag tyvärr inte göra. Har aldrig prövat vikdörrar men är dessa ens ljudisolerande?
 
A
Finns många tillverkare som kan tillverka ett udda dörrblad till dig.
 
mathiash77 skrev:
Finns många tillverkare som kan tillverka ett udda dörrblad till dig.
Ok, vart hittar man dessa (i Stockholmsområdet) billigt? :)
 
BirgitS
Välkommen till forumet!

Wimbus Wimbus skrev:
Ska köpa en dörr till en befintlig karm i gammalt standard (dvs tappbärande gångjärn) men har mätt dörrbladsmodulen och den verkar vara exakt 70cm, vilket är väldigt konstigt då det verkar inte finnas att köpa någonstans?
Då är det nog inte gammal standard, dvs. en dörr tillverkad mellan 1962 och 1972, utan en ändå äldre dörr från tiden då det inte fanns någon standard utan varje tillverkare hade sina egna storlekar.

Wimbus Wimbus skrev:
Ok, vart hittar man dessa (i Stockholmsområdet) billigt? :)
Tyvärr blir inte en måttbeställd dörr billig.
 
Vi hade samma bekymmer med dörren till gillestugan. Lösningen blev att lämna in dörren för att montera Ramna dörrskivor på och sen sprutmåla.
https://www.ramna.se/innerdorrar/

/M
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.