Hej!

Hur löser ni det smidigast när det idag redan finns en enkel dosa vid dörren och man vill komplettera med ytterligare en brytare som monteras i en ROT-dosa man fräser in direkt under den befintliga?

Helst skulle man ju vilja ha brytarna monterade i samma flerfacksram, men hur löser man detta? Vilket CC ska man isåfall ha mellan dosorna? Det känns ju som toleransen är väldigt tight.

Eller är det rentav bättre att sätta ROT-dosan lite längre ifrån och ha apparaterna i varsin ram för att slippa vara så noga med måtten?
 
71mm är cc måtten. Brukar inte vara några problem om man e lite noga. Brukar gå att spela på någon mm hit o dit
 
Det går som föregående skrev om du är lite noga när du mäter ut centrum för dosfräsen till den nya dosan. Var lite vaken kring att bara precis gå igenom skivmaterialet så du inte bottnar dosfräsen. Beroende på hur rören går ut från den bef dosan kan det ju bli mer eller mindre besvärligt att fånga och dra in i den nya rotdosan. Kika först i bef dosa om röret ansluter uppe eller nere (uppe troligt på singeldosa) så du har koll när du väljer placering för den nya.
 
Jag sätter en (med erforderliga fack) låg förhöjningsram och använder skruvanslutna apparater. Ramen bör vara av samma fabrikat som apparaterna.
 
  • Gilla
Uffe A
  • Laddar…
Tack för svaren! Det gick att passa in ROT-dosan med rätt avstånd så det löste sig

Elmont: låg förhöjningsram har jag också använt i andra fall, men här skulle den tillkommande belysningsgruppen matad från en annan säkring så kunde/ville inte blanda i samma dosa/ram.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.