Byt mäklare! Ha inte öppen visning utan bara tidsbokning. Man kan självklart neka folk tillträde till ens hus!
 
Många glömmer att det är upp till säljaren att sälja till den man vill och neka den man vill.
Vi köpte vårt hus från ett dödsbo där den högste budgivaren brände sina kort genom att högt och tydligt berätta att han skulle riva rucklet och bygga nytt. Inte vad de sörjande barnbarnen ville höra om sin morfars hus.
 
  • Wow
  • Gilla
Anna_H och 1 till
  • Laddar…
Finns som flera har nämnt ett antal enkla knep att ta till

1) Bokning, då går det att sålla bort gubben såtillvida att denne inte anmäler sig under falskt namn
2) Be någon (om ni är konflikträdda) förhindra att denne tar sig in på tomten.

Har själv skrämt bort en och annan försäljare som fick för sig att svansa in på vår egendom som om de ägde stället. Det går alldeles utmärkt. Våld är sällan nödvändigt.

Sköt det snyggt och diskret bara så att inte övriga spekulanter uppfattar er som nån sorts maffiafamilj...
 
  • Gilla
Maria T
  • Laddar…
aenget aenget skrev:
Har en släkting som skall sälja sitt hus efter 5 år. Familjen har gjort väldigt mycket åt fastigheten, dragit in kommunalt VA, byggt till en gästtuga med tvättstuga och bad/dusch, lagt nya golv i huvudbyggnaden och satt nya innertak, inv. målning samt monterat helt nytt kök. Huset var gammalt och nedgånget och nu är det fräscht och snyggt med utrustning som förut helt saknades. Allt arbete är gjort av riktiga hantverkare som varit noggranna.
Problemet är att den gamla ägaren springer på visningar och snackar ner objektet och pratar vitt och brett om hur mycket sämre fastigheten blivit sedan min släkting tog över. Ovanpå detta har han dessutom själv lagt ett riktigt skambud.
Mäklaren (har kontrakt på 3 månader på försäljningsuppdraget) gör ingenting åt saken utan låter den här stollen hålla på? Har någon varit med om något liknande? Jag har idéer men skulle förmodligen inte stå ut med att sitta frihetsberövad en längre tid. Vad gör man?

Hur gick det?
 
Jag tror inte att ni behöver bry er så mycket faktiskt. De flesta köpare förstår nog ganska snabbt att de inte ska bry sig om den gamla ägaren.

På visningarna av vårt tidigare hus dök det upp en spekulant som hittade på både vattenskador och problem med fasaden. Mäklaren tyckte inte det var något att bry sig om då ingen av de andra spekulanterna brydde sig om det utan snarare undrade vad det var för "idiot" som var på visningen.

/Krille
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.