Vet inte var frågan platsar riktigt... jag har ett uterum som är ca 7x3.6x2.5. Nu när det är +9 ute så blir det smäckvarmt i uterummet >>30 grader. Har jag öppet in i huset värmer det även märkbart upp speciellt övervåningen (dörren till uterummet sitter vid trapphuset.)

Frågan är om det är lönt att nyttja detta lite mer. Om man tex sättter två fläktar som cirkulerar luften i huset med uterummet och en givare som startar när tempen i u-rummet är högre än innetempen (och garanterat högre än utomhustempen...). Om man skickar ut lika mycket luft som man skickar in så borde det ju inte skapa något övertrycksproblem i huset. Fukt kan väll knappast vara ett problem heller eftersom allt är varmare än uteluften.

vet inte riktigt hur mycket solenergi man kan tänkas få men med tanke på att ett par fläktar bara kostar några 100kr och att det är sköjj och mecka med det så
 
Spännande idé. Vi har en liknande situation.

Men hur kommer din lösning fungera då det är kallare i uterummet än i huset, t.ex. på nätterna eller på vintern? Är det inte risk att varm, fuktbärande inomhusluft åker ut i det då kalla uterummet och orsakar problem? Eller sluter fläktarna tätt då de inte går?
 
Finns väll automatik för detta men man kan väll stänga ventilen manuellt och öppna då man vet att det gör nytta. Lite meckigt såklart så ska det vara hyfsat smidigt bör man såklart ha en lösning där ingen ofrivillig luft strömmar
 
Ett tätt spjäll med motor kostar typ 2k.... på ingående luft räcker det väll med en backventil
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.