Undersidan av ett hustak med synliga träplankor och en stolpe, i gott skick utan synlig skada.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Är detta ett problem? Plankorna på ovansidan (under takpappen) verkar se fina ut.
 
Det beror väl lite på orsaken. Mögel utomhus är väl egentligen inget problem förutom det estetiska Är det ett hus som stått ofärdigt ett tag? Ser ut som att råsponten gjordes en regnig dag och sen aldrig hade möjlighet att torka ordentligt, hur ser det ut på insidan. Pappen verkar saknas längst ut mot pannbräda n/fotbrädan och ingen fotplåt, är det under färdigställande?
 
Det är ett attefallshus som stått i ett par år, men det har inte legat riktig takpapp på, utan bara undertakspapp. Det ser ut som att plankorna är fina på ovansidan, men jag är orolig att möglet fortsätter in under huset. Det är på gång att sätta upp fotplåt. Men jag tycker att brädorna undertill borde ju ha torkat vid det här laget?
 
Tyvärr, men tycker inte det ser ut som mögel, utan riktig fuktskada. Mest sannolikt kommer det in vatten under takpappen. Huruvida det går rätt igenom underlagspappen eller om det blåser/rinner in från takkanten går inte att avgöra från bilden. Kan vara både och. Ev mögel där är trivialt och ditt minsta problem. Om brädorna fortfarande är hårda överallt så bort med pappen och låt dem torka ut ordentligt. Sedan gör om och gör rätt med ny takpapp och vattbrädor och vindskivor.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.