Är det någon kvalitetsskillnad på dessa två golv, förutom att det ena är 15 mm och det andra 14 mm tjockt? :-/
 
Ingen aning. Vi lade 14mm tarkett och är nöjda än så länge. Det var Klickparkett.
 
Vi har lagt Kährs Roma ek-parkett i två rum och Kährs Genua ask-parkett i kök. Dess för innan hade vi lagt Forbo Forshaga ek-parkett i två rum och övre hall.

Forbo Forshagas golv påminner om Tarkett-golven. Enligt min mening är det mycket stor skillnad på Kährs jmf med Forbo Forshaga (som i sig lär vara rätt välrenommerade) och då till Kährs fördel. Kährs är mer "levande" och vackrare samt håller överlag högre kvalitet.

Till trappan lade vi Pergo ek-laminat, men det ångrar jag. Fotograferad ek är allt för kallt, onaturligt och livlöst.
 
Hur golven ser ut på ytan beror på vilken sortering och ytbehandling man väljer. Vissa har fler sorteringar (Kährs, Tarkett) än andra (Forbo, Berg&Berg, Mörkaskog) för samma träslag.
Kvalitetsmässigt är annars skillnaderna mycket små mellan de Nordiska tillverkarna, respektive företag har sina små fördelar men de är minimala. Rätt pris och acceptabel leveranstiod burkar vara en viktigare faktorer i detta sammanhang.
Däremot är det betydligt större skillnad mellan de Svenska tillverkarna och de flesta importerade lågbudgetgolv. Även om det ibland inte syns för än man skall slipar om för första gången och tvingas byta ut hela golvet i stället :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.