Hej

Jag har knackat ned det gamla kaklet från 1949 och det var på sina håll någon slags asfalt bakom... antar att det var någon typ av tätskikt. Under denna var det någon typ av hålsten med puts över. Jag har nu tänkt att kakla och undrar om jag först ska putsa upp väggen så att den är jämn och fin och sedan sätta gips? eller hyfsar man till väggen så gått det går och täcker hela klabbet med gips?

Här är en länk till objektet.
http://hem.bredband.net/oskkva3/badrum/PICT7299.JPG
http://hem.bredband.net/oskkva3/badrum/PICT7382.JPG
http://hem.bredband.net/oskkva3/badrum/PICT7333.JPG

Mvh Oskar
 
Jag hade nöjt mig med att putsa upp väggen jämn och fin. Sedan på med tätgucka osv. ;)
 
Vi hade exakt samma förutsättningar och vi tog dit en murare som putsade väggarna med b-bruk. Dock så blev det lite för "ruff" yta för vårt kakel ( 30X60 plattor ), så vi satte faktiskt gips över och det blev ett kanonunderlag att kakla på!

Ska du ha lite mindre plattor än vi så duger det nog med puts. Risken med stora plattor är att dom ligger och rider på minsta ojämnhet.
 
Hej

Tack för svaren, vi hade tänkt köra 5*5 cm kakel så dfet borde nog gå bra. På det andra badrummet kommer dock de små rektangulära kaklet 5*7 cm på platta. Kanske får man då sätta gips.

Om man väljer att sätta gips över putset, hur tjockt lager behöver jag då använda på gipset? räcker 13 mm? och är det speciella skivor för våtrum?

Mvh Oskar
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.