Hej!
Har plockat ner handdukstorken från 90-talet, FM Mattsson. Den var kopplad på vvc. Ska hänga upp skötbord istället. Kan dock inte lista ut hur fästena sitter fast i kaklet och bakomvarande gips?? Någon som vet? Vill ta ner dem utan att förstöra varken dem eller kaklet så att de går att sätta upp igen när skötbordet inte behövs mer..
 
  • En fjärdad fäste av handdukstork på kakelvägg.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Fästena bör vara skruvade i vägg med en träskruv, idag används TRÄSKRUV TKX 5,5X120 RF till den torken så de är rätt långa skulle jag säga... Möjligt att det idag är Torx men att det är stjärnskruv på de gamla skruvarna!
 
Tack för era svar! Ja, torken satt uppskruvad med långa träskruvar genom röret och in i bakomliggande skiva. Dock sitter fästena stenhårt fast i kaklet även utan skruv. @J01, är fästena helt lösa på kaklet? Har köpt silikonlösare och ska se om det kan funka för att få bort dem. Sitter dikt an, får inte in tapetkniv eller gitarrsträng emellan.
 
Rimligen måste den ju sitta med silikon nu. Jag tror att om du kan applicera lite lagom mycket våld, så kommer den att lätta liiite på en sida, så du får in kniven en bit, och då bör den ge sig liite till osv. Fast det finns nog risk att du knäcker plattan.
 
"Såga" av silikonet med fiskelina eller pianotråd.
 
Ledsen att väcka upp en så här gammal tråd men vill bara berätta hur det gick för någon annan i samma läge: De satt med silikon och dubbelhäftande tejp inuti. Lyckades bräcka av dem utan att någon kakelplatta gick sönder :)
 
  • Gilla
Wheelabrator och 2 till
  • Laddar…
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.