148 908 läst · 576 svar
149k läst
576 svar
Vilken grill har ni?
Finns väl både med och utan luckor?S Sikki_mixx skrev:
Annars är ett smidigt och fungerande system för att förvara tillbehören något jag saknar på alla grillar.
Har du verkligen testat både Broil King och Napoleon och jämfört funktion och kvalitet på dem? Jag har i veckan lagt några timmar på att åka runt och inspektera lite olika grillar och har inte alls kommit fram till samma sak som du har. Jag hade samma uppfattning som dig innan jag råkade hamna på ett ställe som hade både Webers Genesis och Broil kings Baron uppställda sida vid sida. I mitt tycke kändes baronen bättre i både funktion och kvalitet.E EKAB skrev:Min erfarenhet av grillar är att man ALDRIG behöver fundera på att köpa något annat märke än Weber. Har god erfarenhet av Webers klotgrillar (kol) och en gasmodel.
Har dålig erfarenhet av alla andra tillverkare som jag testat. Enligt min mening är exempelvis Landmann ett skämt i jämförelse.
Webers grillar är mer genomtänkta i funktionerna och hållbarheten är bättre.
För samma pris som Webern ingick både sidobrännare och rotisseri. Dessutom har den fyra brännare på samma yta som Webern har tre vilket bör ge jämnare värme. Utöver det så har Baronen luckor och tillåter att flaskan förvaras i skåpet istället för att hängas synligt på sidan. Så vitt jag kan se har dessutom Baronen högre total effekt vilket är en fördel om man som jag vintergrillar.
Efter att ha sökt runt lite på nätet verkar det som om kvaliteten mycket riktigt är likvärdig eller t.o.m. bättre än dagens Weber (som verkar ha dragit ner på materialvalen och flyttat sin tillverkning till Kina).
Jag är verkligen ingen expert men av den fortbildning jag ägnat mig åt senaste dagarna så är valet verkligen inte så svartvitt som du målar upp det, och just nu lutar det definitivt åt en Broil King för min del.
Napoleon har jag tyvärr inte hittat någon lokal återförsäljare av men deras grillar verkar också hålla samma höga klass.
Napoleon definitivt, klart bättre kvalitet än Weber eller Broil King och kan numer inte leva utan min Sear station. Först bada i sous viden sen rätt på Sear station. Köpte även rotessieriet och körde en hel kalkon i julas, galet bra.
Sen bor jag på en ö på västkusten och en Nappi är det enda som håller. Min förra Genesis dog efter tre år.
Har en LEX485 som jag prismatchade på hornbach förra året. Gav 11 000 ungefär, värt varenda krona
Sen bor jag på en ö på västkusten och en Nappi är det enda som håller. Min förra Genesis dog efter tre år.
Har en LEX485 som jag prismatchade på hornbach förra året. Gav 11 000 ungefär, värt varenda krona
Vilken typ av Broil Kingmodell lutar det åt för dig?R RoAd skrev:Har du verkligen testat både Broil King och Napoleon och jämfört funktion och kvalitet på dem? Jag har i veckan lagt några timmar på att åka runt och inspektera lite olika grillar och har inte alls kommit fram till samma sak som du har. Jag hade samma uppfattning som dig innan jag råkade hamna på ett ställe som hade både Webers Genesis och Broil kings Baron uppställda sida vid sida. I mitt tycke kändes baronen bättre i både funktion och kvalitet.
För samma pris som Webern ingick både sidobrännare och rotisseri. Dessutom har den fyra brännare på samma yta som Webern har tre vilket bör ge jämnare värme. Utöver det så har Baronen luckor och tillåter att flaskan förvaras i skåpet istället för att hängas synligt på sidan. Så vitt jag kan se har dessutom Baronen högre total effekt vilket är en fördel om man som jag vintergrillar.
Efter att ha sökt runt lite på nätet verkar det som om kvaliteten mycket riktigt är likvärdig eller t.o.m. bättre än dagens Weber (som verkar ha dragit ner på materialvalen och flyttat sin tillverkning till Kina).
Jag är verkligen ingen expert men av den fortbildning jag ägnat mig åt senaste dagarna så är valet verkligen inte så svartvitt som du målar upp det, och just nu lutar det definitivt åt en Broil King för min del.
Napoleon har jag tyvärr inte hittat någon lokal återförsäljare av men deras grillar verkar också hålla samma höga klass.
Intressant. Vad var det som "dog" på Webern?C Chris11 skrev:Napoleon definitivt, klart bättre kvalitet än Weber eller Broil King och kan numer inte leva utan min Sear station. Först bada i sous viden sen rätt på Sear station. Köpte även rotessieriet och körde en hel kalkon i julas, galet bra.
Sen bor jag på en ö på västkusten och en Nappi är det enda som håller. Min förra Genesis dog efter tre år.
Har en LEX485 som jag prismatchade på hornbach förra året. Gav 11 000 ungefär, värt varenda krona
Kanske ska lägga lite energi på att se en Napoleon i.r.l. Ägarna verkar väldigt nöjda.
Rekommenderar också Napoleon, haft en Lex485 i två år nu och fungerar klockrent - lite tjockare gods och överlag mkt bättre kvalitetskänsla än Weber i samma prisklass. Som skrevs ovan så görs de ”billigare” Weber i Kina sen några år och det märks, du måste upp pris ordentligt för att börja få den kvalitet man förknippar med Weber - men då betalar du fortfarande x 1000 extra f märket jämfört med motsvarande från t ex Napoleon.
(Men kolgrillen är fortfarande Weber 57 premium )
(Men kolgrillen är fortfarande Weber 57 premium )
R RoAd skrev:
Själva grillen är av lackad plåt, den rostade sönder totalt. Nu är mina grillar utsatta för extremt väder där det ibland blästras av vinden med saltvatten. Lex 485 är rostfri sånär som på underskåpet, har stått ute i 10mån nu och ser ny ut fortfarande
Mitt val föll precis på en Napoleon Rogue 425SB efter mycket research. Känns som den bästa kvalitén man kan få tag på idag med tanke på deras garantier och betyg. Kanadensarna har rätt tufft klimat själva så nog bör de kunna bygga grillar. I USA vinner typ Weber Genesis och Napoleon Rogue varannat test så kör du på en Weber, Napoleon och säkert även en Broil King så lär du nog bli nöjd oavsett.
Rogue är godkänd för 5L kompositflaska eller 6L stål inne i skåpet.
Landmann rostar sönder, inte värt det i längden.
Rogue är godkänd för 5L kompositflaska eller 6L stål inne i skåpet.
Landmann rostar sönder, inte värt det i längden.