Jag har kikat lite på smålandsvillan och undrar lite över standarden. Vad jag kan se är standarden ganska låg. Det saknas tex. kakel i badrum, klinkers i hall och tvättstuga. :( De tillval som visas på hemsidan är väldigt begränsade.

Hur har ni som bygger med smålandsvillan gjort? Har det blivit mycket tillval och i så fall, vad för något?

Hur har ni annars upplevt dem som företag?
 
Hej!

Postade nyss i en annan tråd, men kan skriva lite här med.

Vi byggde för 3 år sen ett mariannelund... här är kort de för o nackdelar vi har upptäckt

+

Prisvärt
Mycket hus för pengarna
Trevliga säljare
Tydlig säljprocess


-
Litet badrum på nedervåning(4,7 m2)
Lite skum planering i köket, vi saknar arbetsytor!!


När det gäller kakel o klinkers så verkar detta vara väldigt på modet, vi kommer att sätta kakel på väggarna i badrummet just för att den standardväggmatta vi valde inte är speciellt snygg. Utbudet var väldigt begränsat på just detta. Det har fungerat alldeles utmärkt i tvättrummet utan klinkers, känns väldigt onödigt. Vi har dock funderat på att ta bort en del av laminatgolvet i entrén och lägga klinkers för det är ett mycket mera slitstarkt material.

Vad är det för tillval som ni saknar? Vi valde till trappan till övervåningen, snyggare innedörrar, fönster på ovanvåningen och veranda på framsidan. Sedan tog vi ekluckor i köket.

bara fråga på!

/Henrik & Co
 
Hej! Det är ganska lätt att bara avstå från att tex få badrummet iordninggjort och fixa kakel och klinkers själv. Har hört dom som gjort det i alla fall. Tycker det finns många tillval så för oss räckte det i alla fall. Vi ska köpa till braskamin senare, bygga bastu mm och ev. kakla och lägga klinkers i framtiden. Det är ju bra vitvaror. Tapeterna kanske kan tyckas lite tråkiga men det går ju att välja målningsförberett. De tillval vi har valt är takkupa, fönster i gavelspets, veranda, trappa, rostfria vitvaror och inbyggnadsugn i högskåp. Det är väl de stora sakerna...

Som företag är de jättebra. Bra säljare som verkligen anstränger sig för att det ska bli så bra som möjligt för oss. De är ju billiga och deras nya hus är skitsnygga! Kan inte bli bättre.

/Maria
 
Marelb! Får man fråga vart ni landar i slutpris tomt borträknat?
 
Ja klart ni får fråga det... Vi blir skyldiga SmV 1 174 940 kr. Sen tillkommer det en hel del som ni säkert redan vet. Dessa kostnader är ju väldigt individuella men vill ni veta något så kan jag skicka PM. De tillval vi har är takkupa, fönster i gavelspets, Öppen veranda, Fösterdörr i tvättstugan, Inbyggnadskök i rostfritt, Tvättmaskin, torktumlare och torkskåp, Frånluftsvärmepump 360 i stället för 310 (skiljde väldigt lite i pris), Åtgärdspaket för radon...  ::)hade visst redan skrivit tillvalen... men jag kom på några fler... Det var nog lite fel pris jag sa... 1 994 400... Tja, 1,2 kan man säga då!
/Maria
 
Hej!

Vad är det för skillnad på 360 och 310 som gjorde att ni valde den? När vi byggde så fanns det inget annat att välja på. Märker att smålandsvillan har tagit med en hel del mer tillval än vad de hade då... :-[


Vi var och kollade på västervik för ett tag sedan, och visst är planlösningen väldigt "cool"... vet ej om den är mera praktisk än mariannelund. Det vi tyckte mera om så var det köket, att man kan ha en köksö Och det var häftigt att ha ett vinkelvardagsrum, dock blev vi inte kloka på hur vi skulle placera tv, stereo, soffbord, soffgrupp... det var ju fönster överallt. Iofs har inte mariannelund något supervardagsrum heller... det är ganska svårplanerat det också.

När det gäller badrummet så tyckte vi att det var "enklast" att välja standard och sen byta efter hand, något vi idag kanske ångrar lite... Det bär ju emot att riva ut en 3 år gammal våttapet bara för att man vill "uppgradera" till klinkers. Med de nya byggreglerna för våtrum blir det väldigt dyrt!

Tapeterna var ju helt okej tycker vi!! Inget att klaga på där inte.

Nån som vet hur smålandsvillan placerar micro och ugn i mariannelund o man väljer inbyggnadspaket??? VI funderar på att göra detta...

/Henrik o Co
 
Utdrag från www.nibe.se: "FIGHTER 360P är en vidareutveckling av modell 310P vad gäller prestanda och kommunikation. Pumpen är lämplig för husstorlekar över ca 150 m², men kan även användas i mindre villor om det finns behov av hög tekniknivå / fjärrstyrning m m.

FIGHTER 360P är utrustad med en större kompressor än modell 310P. Detta kombinerat med optimal styrning, tillåter kompressorn att arbeta med det för tillfället mest gynnsamma temperaturförhållandet, vilket ger en ökning av energibesparingen med 5 – 10% jämfört med FIGHTER 310P.

FIGHTER 360P har en lättöverskådlig manöverpanel med en informativ klartextdisplay.

Värmepumpens fläkt går att ställa in i olika hastigheter efter klockslag, vilket gör att du kan styra värmen i ditt hus under dygnet."

Det skiljde inte så mycket i pris så vi tog den lite mer avancerade modellen.
Angående planlösningen i Villa västervik och speciellt vardagsrummet så ska vi ha en 3-sits soffa och en 2-sits soffa. den mindre ska stå mellan de höga fönstrena på gaveln och den större mot väggen där det kan vara öppet till kök. Vi ska dock ha ett extra sovrum där men ska nog riva ner de väggarna när övervåningen är klar. Vi kanske bara tar bort väggen mellan sovrum och kök och gör ett stort "fönster" mellan fd sovrum och vardagsrum. Då kan man ändå ha 3-sits soffan kvar intill väggen. Tv:n ska stå mitt emot 3-sitsen mellan ett av de höga smala fönstren och de "normala" fönstrena. Undrar om du förstår hus jag menar?!

Det där med badrum är möjligt att vi kommer att ångra också men men... Vi har plast mattor där nere och gör ett lite större badrum med kakel och klinkers däruppe i stället. Det kommer att kosta oss så himla mycket i alla fall eftersom vi gör en väldigt speciell grund med garage under huset. Allt kostar och man vill gärna ha pengar kvar till att inreda övervåningen och fixa tomten!
/Maria


 
Vi har just byggt ett Lamhult och är supernöjda!

Vi valde att inreda insidan själva, man bör tänka efter en hel del innan man ger sig in på det, vi har haft huset i 2 mån nu och tog 2v semester när vi fick huset, ändå jobbar vi konstant och är ca 70% "klara"...+ att vi fått en hel del hjälp av släkten.

Vi har inrett själva och de saker vi inte tycket om har vi kunnat fixa, vaför ge så mycket pengar om man nu inte kan få det "perfekt"?

Vi har:
* Satt in kakel o klinker i toalett, försäljaren hade kontakter så det var klart nästan när vi fick huset, kakling och material förutom klinkers, ing golv v. = 17000:- minus ca 6000 man fick tillbaka för "avdrag". Så "allt" på vår superfina toa kostade ca 27 000:-
(Inklusive porslin och duschväggar mm)

* Klinker i hela hallen och köket, klädkammare = 38 m2
Kostade väldigt lite med superfin svart platta(ca 5000 för allt).
Dock satt vi det själva! Första gången jag satt klinker, men bra blev det och det är _JOBBIGT!!!_
Sedan fixade vi till golvvärme i hallen me' :)
Där blev det flytspackel, annars var det limmat golvgips som gällde.

* Vägg mot vardagsrummet:
Valvet till vardagsrummet är för öppet som standard, väljer man att ha ett extra litet rum finns det ingen plats "vid sidan" av rummet, man kan inte ens ha bokhylla där.
Så nu finns det en 80 cm extra vägg där!

* Satt köket, lite annorlunda.
Efterssom vi satt klinker ville de inte sätta köket åt oss, så det fick vi göra själva, byggde lite som vi ville då, byggde ett eget skåp bla.

* Elen omdragen!
Elen satt dumt i köket och i hallen fanns inget uttag till golvvärmen eller larmet.
Nu finns det! :) VARNING: i köket sitter alla uttag/lampor på samma säkring UTOM ett uttag, det sitter på "badrum" säkringen!?!(Kyl/frys/ sitter såklart på annan säkring med)

Lan mm.
I huset finns en rackans massa tele/tv uttag, meningslöst i vårat fall, så vi har dragit nätverk där istället! :)

Kommer inte på mer nu, men mycket är det! :)


Det hela kommer gå på ganska exakt 2 milj. Då är det _allt_.
Tomt, avgifter, hus, grund ,tillval, fjärrvärme(Vi ska ha fj-värme och frånluftspumpen), larm, dubbelgarage(48m2 inkl platta, färg portar mm), toa,klinker , tapeter, lister osv..
Excel rules! :)
Dock ej övervåning eller trädgård! (det räknas inte!) :)



Henrik o Co: Den placeras på väggen mot vardagsrummet, i nya ritningarna, tror jag, ugn o micro ovanpå varandra närmst mot tvättstugan, har sett gamla ritningar där de hamnar längre "bort".


 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.