Har fastnat för Fiskarhedenvillan och deras 1 plans villa Domherren.Någon som har byggt en sådan villa eller något annat hus från Team Fiskarheden?Vad tycker ni om deras hus planlösningen,standarden,leverans tiden,priset osv?Vill veta allt :p ;D
 
hej!

vi har varit inne i ett !! det var jätte fint stor hall, kök bra planlösning det ända som saknas är, tycker vi ett allrum och en klädkammare annars är det helt kanon fint snyggt med ryggåstak.
om man beställer katalogen så fick vi priser på alla hus...
 
Vi bygger just nu ett Tranan (med en del modifieringar). Jag har i princip bara positivt att säga om FH så här långt. Vi har haft en bra dialog med säljare, inköpare, konstruktör etc.

Man ska inte stirra sig blind på planlösningen - vi har både förlängt huset samt förändrat planlösningen. Det mesta är möjligt så länge det inte påverkar konstruktionen för mycket...  ;D Det mesta går att få som tillägg - som ryggåstak, förhöjt väggliv, liggande panel osv, men det mesta kostar förståss mer. Vi har upplevt att standarden är ganska hög när det gäller materialet - isolering, lister, fönsterbrädor, fönster, dörrar osv.

Det man bör tänka på om man inte väljer att bygga nyckelfärdigt med deras samarbetspartner, är att det är en lösvirkesbyggsats och kan därför kräva en del extra jobb med mottagning av delleveranser etc. Första veckorna kom många delleveranser som krävde traktor avlastning med ganska kort framförhållning.

Vi tycker att det har varit en spännande resa att se ett lösvirkeshus växa upp från grunden. Med flexibla hantverkare kan man under byggandet göra mindre justeringar som man kanske missat under ritningsstadiet. Samt att man har haft gott om tid att gå runt och fundera var man vill ha eluttag och dyl.

Vi flyttar in inom 2 månader så nu börjar vi se slutet!
 
Vi har fått offert på Domherren, Lommen, Fasanen och Spoven.

Materialleveransen på Domherren är 930.000;-
Sedan tillkommer grundentreprenad; 215625:-
Monteringsentreprenad på ca 600.000:(orkar inte räkna ut alla 5 åtagandena just nu)
VVS entreprenad; 152500:-
El-entreprenad; 97625:-
Målning inne; 65125:-
Målning ute; 58250;-
Golvläggning; 149375;-

 
Severus skrev:
Vi har fått offert på Domherren, Lommen, Fasanen och Spoven.

Materialleveransen på Domherren är 930.000;-
Sedan tillkommer grundentreprenad; 215625:-
Monteringsentreprenad på ca 600.000:(orkar inte räkna ut alla 5 åtagandena just nu)
VVS entreprenad; 152500:-
El-entreprenad; 97625:-
Målning inne; 65125:-
Målning ute; 58250;-
Golvläggning; 149375;-
Vad skulle slutsumman ha hamnat på totalt inkl. tomt om FH skulle ha byggt erat hus?
Vilka är de 5 åtagandena och är det pengar utöver de du räknat upp?
 
Materialsats för Domherren är 578 000 inkl. moms enl prislistan. Fast jag har för mig att priset skulle höjas med några procent nu i senaste månadskiftet.
 
Hej
Vi håller på att bygga ett liknande hus som Domherren med lite mer klädkammarytrymme och lite annat.
Vår husleverantör är Svenska Familjehus i Falun och de bygger också i lösvirke men (vad vi kan se i specar) med lite högre kvalitet i båda konstruktion, isolering, material och inredning.
Vårt hus kommer att hamna på ca. 2 000 000:- med tomt och allt (tomten kostade 120 000).
TW
 
vi har fått prisuppgift i torsdags på domherren och doppingen. de ligger båda på nästan 600.000kr. :)vi ska bygga i V. Götaland. för stomrest ca 100.000kr(med traktamente), VVS ca 130.000kr. tycker att doppingen är så fin ;D. ngn som vet vad lärkans materialsats kostar?
 
lärkan kostar ca 600.000kr den oxå fick jag veta idag :surprised: blir nog doppingen för våran del ;D ;D
 
Therese, har oxå fallit för Doppingen o väntar på priser...Vad har du fått för exakta prisuppgifter? Vad är det som tillkommer utöver ca 600,000kr för själva huset? hur mycket kommer ni göra själva?

Vätar med stor spänning... Tack på förhand!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.