Ingen aning, är FSB-kund idag, men ska träffa Handelsbanken på måndag - får förhoppningsvis svar då!
 
bosse1 skrev:
Är det något som man ska veta ang. handelsbanken? Har läst om efterlevnadsskydd/ränterabatt... Hur mycket är ränterabatten värd varje månad, resp. efterlevnadsskyddet...Kan man få både och? Är inte kund hos dem idag, det borde väl vara till våran fördel, eller? (de vill väl ha nya kunder???)
Ränterabatten är 0,3 % på gällande ränta. Vi har blivit erbjudan både ränterabatt och efterlevandeskydd.
 
vår bank rekommenderade hellre att vi skaffade livförsäkring på varann... blir bra mycket billigare eftersom vi är såpass unga...

speciellt som vi är sambo's så gör det saker enklare också...

kostar 850pix om året (400 / 450... killar är dyrare ;D )
 
Ah, bra tips! Livförsäkring är ju riktigt bra för oss unga sambos :D
 
Har god efrarenhet av Handelsbanken Kalmar. Vi kollade många banker innan vi tog lån, och JA det är stor fördel att kolla upp /ev. byta. Hade FSB innan och de gjorde inte många knop för oss.
 
Vi betalar inget för efterlevnadskydd, HB kräver bara att man har alla lån och krediter hos dem för att få det.
/ulle
 
Har fått besked om 0,4 i ränterabatt, men denna skulle minska om man tog efterlevandeskyddet. Efterlevandeskyddet kostar då inget, men den rabatt man får blir mindre. Vi har valt livförsäkring istället.
 
Kan nämna att jag precis upptäckt att jag har livförsäkring via jobbet (utöver sjuk- och olycksfallsförsäkringen). Kan ju vara bra att kolla om man redan har en sån!
 
Hemmakatten
De flesta ( i alla fall på tjänstemannasidan) har nog en livförsäkring via jobbet.
Tänk bara på att den inte brukar ge så mycket pengar.
En livförsäkring bör vara på MINST 1 miljon. Ofta tecknas livförsäkringar på ett visst antal basbelopp, tex 20 eller 40 basbelopp. Det innebär att allt eftersom basbeloppen ökar så ökar även utfallande belopp, vilket är bra. Ett fixerat belopp blir ju mindre värt med tiden. Tanken med livförsäkring är ju att den skall möjliggöra för efterlevande parten, och eventuella barn, att bo kvar i huset.
 
Vi har handelsbanken (stadshypotek) med efterlevande skydd kopplat till lånet.
Som någon tidigare sagt är det antagligen billigare med en livförsäkring istället för detta.
Vad man inte skall glömma bort är att det finns helt klart en förhandlingssituation och att man inte skall nöja sig med den rabatt de lockar med när man har efterlevnadsskyddet.
Vi har 2,8 % ränta (rörlig ränta) vilket enligt deras tabeller är 0,85 % rabatt !
 
Hos Handelsbanken är det förhandling och goda kontakter som gäller (så jag tror att man har en fördel när man varit kund hos dem ett tag). Vi har efterlevandeskydd rörlig ränta 3% och fast i två år på 3% + att vi får en mindre del topplån i och med att vi kan låna 90% av marknadsvärdet (de ratade dessutom värderingsmannens värderinga av vårt hus och skrev upp den med 500000). Kanske inte det billigaste av alla lån men det betyder en del att ha goda kontakter med banken också.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.