Hej
Skall kolla på ett hus i morgon, byggt 1968. Skall vara genomgående renoverat 2017 med en lång lista av åtgärder. Vad bör vi dock kolla särskilt på när det kommer till hus runt denna era?
 
Värmesystem
VVS-standard
Avlopp
Takbeläggning, kvalité och typ.
Fönsterstatus
Standard på eluttag/elcentral/brytare
 
Källare med blåbetong? Oisolerad platta eller källarväggar man har lagt golv eller satt innerväggar på utan rätt skydd mot fukt?
 
Det är väl att titta ordentligt på vad de renoverat 2017. Allt som inte är med på listan är stor riks att det måste göras snart.

Sedan är ju nästa fråga hur de har renoverat,Då är det ju framförallt renovering av badrum som har ett värde, är de renoverade så sätts priset efter det, är det då fuskjobb så är värdet borta. Ta bilder i badrummen, studera dem sedan detaljerat i lugn och ro. Ta bort gallret från golvbrunnar och ta närbilder rakt ned i brunnen, där man ser klämringen i överkant av brunnen. Lägg ev. upp här på forumet för hjälp att bedöma.

Försök bilda dig en uppfattning om de renoverat för att bo där, eller om det är en spekulationsrenovering som skall se överdrivet dyr ut, men är gjord för lägsta möjliga kostnad.
 
Hej
Tack för svaren. Nytt tak 2010, ny luft/vattenvärmepump 2017. 3-glasfönster 2017. El/elcentral lär jag kolla liksom avlopp. Obesiktat så lär ta in en besikningsman om vi beslutar oss för att ev lägga något bud.
Hur kan man se om det är blåbetong? Väggarna i källaren är målade och eller kacklade. Golven kacklat eller parkett lagd, gissar på direkt på plattan. Uttagen ser jordade ut liksom ser rätt nya ut, de man kan se på bilder åtminstone får kolla det. Dränerat alla sidor utom baksida 2010, dränerat baksida 2017, oklart varför man splittat upp det så?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.