Att köpa "färdiga" paneler hos t.ex. Lunbergs är ju i och för sig en enkel, men dyr, lösning. Men då skall man vara bered att betala ca. 100:- per panelbit mot ca. 20:- per "hemtillverkad" bit.

Och, snälla rara, glöm plywood! Vår pianotillverkande vän har absolut rätt..rå yta..sväller som attan av all fukt (inkl. färg)... Använd MDF!!!

Angående slipning av masonit: Yes, du måste slipa ner ytan så att den blir matt.

Men just nu har vi konsumenter en helt underbar situation där leverantörerna (Bauhaus, Silvan, Rusta, Jula m.m.) skjuter sig själva i foten genom att tävla i att vara billigast i elverktygsförsäljning!

Om man är proffs, skrattar man åt dessa billiga elverktyg, men som amatör är det ju bara att åka dit och kolla om plasten runt verktyget håller för ett fall eller två.... Vi kör ju inte maskinerna dygnet runt och skulle det vara så att en motor brinner är det ju bara att köpa ett nytt verktyg. Det kostar 20-30 procent av vad ett proffsverktygg kostar, så det gör väl inget om man måste köpa två eller hur??.....

MvH
Thorsten
 
Jag har hjälpt till att sätta upp en lågprispanel av masonit i ett kök. Vi köpte också lister och satte upptill, nertill och som fältindelare.
Sen målade vi allting utan att slipa. Det gick bra, färgen sitter kvar ännu, och det har gått några år.
Vi målade väggarna också, rätt på tapeterna. Skåpen slipades först och målades sen i samma färg som panelen.
Det blev otrooooooligt mycket snyggare än tidigare, till en överkomlig kostnad.

/EB
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.