Det här låter ju lovande, bara de inte passar på att införa nya krav som inte är helt genomtänkta så kostnaderna för att bygga våtrum blir ännu dyrare. De är väl inte helt opartiska i den frågan kan man tänka...
 
  • Gilla
Johan456
  • Laddar…
mer och mer skador innebär ju mer regler såklart.........då blir allt bättre. Sen att de flesta problemen beror på fusk och slarv det spelar ingen roll.
 
  • Gilla
RoBo och 1 till
  • Laddar…
I England har man parkett i badrummen, undrar hur de klarar att undvika vattenskador där? I Sverige har man i princip poolsäkra badrum men ändå problem. Lite konstigt.
 
Ja det är faktiskt inte ovanligt med heltäckningsmatta i badrummen i England... :sick:

Men så håller inte badrummen så många år heller...
 
Fast i utlandet är det betydligt vanligare med showertray och liknande lösningar också. Lika med badkar som många ggr är en modul.
Då slipper man ju helt skarvarna i golvet som kan ställa till det. Då kan ju hela golvytan i duschen vara en enhet som man bara monterar och det är klart. Fast i sverige verkar det som vi står och duschar mot allt och formligen vräker ut vatten. Allt ska dessutom säkras mot alla slags läckage också och allt ska helst tåla ett flöde på nå kubikmetrar i sekunden. Allt för att det möjligen kan hända och man måste ju skydda sig liksom.
 
  • Gilla
mexitegel
  • Laddar…
Hemmakatten
I våra badrum som byggs nu, i Portugal, är det duschkar. Ingen isolering i väggarna (betong och tegel). Fungerar uppenbarligen bra. Här haft lite svårt att inte kommentera och berätta hur vi i Sverige bygget. Men nu bor vi tillfälligt i en lägenhet från 90-talet och den har inga tecken på fuktskador.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.