Hej! Jag skall putsa/renovera två väggar på en Skånelänga med lerstensväggar. Inte hela fasaden är dålig men pga läckande takrännor har delar av ytskicktet/fasaden fallit av.
På vissa ställen 2-3 kvm stora och upp till 10-15cm djupa partier.
Fråga 1. Räcker det med att lägga i de nedfallna partierna eller måste pga den fukt väggen varit utsatt för, även annat arbete göras?
Fråga 2. Hur lagar man dessa lerstensväggar?

Mycket tacksam för svar.
Mvh
John
 
"Fråga 1. Räcker det med att lägga i de nedfallna partierna eller måste pga den fukt väggen varit utsatt för, även annat arbete göras?"


knacka ner det som sitter dåligt/inte alls och gärna lite till. och putsa upp med nytt HYDRALISKT KALKBRUK. glöm inte att vattna väggen före och efter putsning.

hos mig visade det sig att hela norrgavelns puts eg bara satt fast längst upp och längst ner och resten stod ut som en pilbåge. det tillsammans med många egenfixare har putsat och målat lite här och var med fel prylar gjorde att vi tog beslutet att putsa om hela fasaden vilket känns väldigt skönt nu...



"Fråga 2. Hur lagar man dessa lerstensväggar?"

lertegel putsas med HYDRALISKT KALKBRUK vilket är ett cementbefriat material som är ganska så mjukt vilket gör att det fäster bättre mot lerteglet. detta säljs på de flesta byggmarknader men förvänta dig ingen support där (av den anledningen att de inte kan vad det handlar om). är det bara lite som ska putsas så kan man köpa det på säck, annars så blir storsäck mkt billigare.

på City & Country Byggmaterial AB i malmö säljer de hydraliskt kaklk som man själv blandar med putssand vilket också ger ett väldigt trevligt pris (http://www.city-country.se/old/index.htm)

hoppas det har hjälpt lite... återkom om du har fler frågor


 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.