harry73
Mitt störste problem har jag med läskförpackningar. Inte att det saknas förpackningsstorlekar, men prissättningen
2l cola är lika dyrt som 1,5l, som är bara lite dyrare än 1 l .
Samma gäller för småförpackningar.

Vill man ha vettiga portioner tvingas man till ockerpriser
 
hsd
Likformiga förpackningar vore det bästa, nu är det inte lätt att få överblick i kyl och skafferi
Kommer ihåg de gamla stora trekantiga mjölktetrorna ,när man ställt in en sådan var kulskåpshyllan full -men det vart lääänge sedan så med all tid som gått borde förpackningsindustrin ha kommit längre
Men det som har skett är att numera mixar man plast i de tidigare miljövänligare pappersförpackningarna
 
harry73 harry73 skrev:
2l cola är lika dyrt som 1,5l, som är bara lite dyrare än 1 l .
Vatten är nog det bästa exemplet här. Halvlitersflaskor är ibland nästan dyrare en 1,5 liters.
 
  • Gilla
harry73
  • Laddar…
gizmo007 gizmo007 skrev:
Dubbelnougaten är också mindre idag, 43g mot 50g tidigare.. Samma pris...
Så lågt att ge sig på dubbelnuggen!
 
T
Denna bild tog jag på lokala ica-butiken för ett par år sen. Nog för att storpack ska löna sig men det här va ju bara fånigt :)
Flera flaskor Heinz tomatketchup i olika storlekar på hylla i mataffär med prisetiketter synliga.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
  • Gilla
Mikael_L och 2 till
  • Laddar…
K
Flera färdigblandade juicesorter är numera 0,9 eller 1,85 liter vilket är sjukt irriterande.. Kunde de inte barahöjt priset istället. Efter 14 sidor är det kanske redan uppmärksammat.
 
Dags att puplisera detta på något sätt
Har själv ej fejan
Skulle göras en kundundersöknin på något sätt vad jag vet så är alla jag pratat med är emot denna idioti som stora bolagen håller på med samt detta med fria valet i butikerna (tvinga folk att köpa deras eget skit)
Folk tycker inte om politikerna dom förbjuder mobbing överallt (det är jätte bra) men dom själva lever inte som dom lär det borde va olagligt och straffbart där med.
Dom borde skapa en lag om lurendrejeriet med förpackningar samt att butiker (stor kjedjor) måste ha ett stort fritt val för oss konsumenter.
För hur man än vrider och vänder på det eget märke betyder mer pengar för dom själva den stora förloran är bönder mm och vi konsumenter

Ha en underbar trevlig dag
 
Redigerat:
Själv sitter jag just och surar över Arlas nya yoghurtförpackning, där man lämnat den gamla rektangulära klossen av vaxat papper, och bytt till en högre, smalare modell med skruvkork och topp i plast. Och skyller på att den fått bäst betyg i kundundersökningar!

Vet ni vad Arla, kunden vet inte alltid bäst! Vi behöver MINSKA användningen av plast, inte öka den!!! Ta lite ansvar själva och skyll inte på att "kunden vill ha det så".
 
  • Gilla
davveno1
  • Laddar…
Claes Sörmland
Det finns inget vaxat papper i några dryckesförpackningar, det är plastat papperslaminat. På 70-talet försökte man göra sig av med pappret och sälja mjölk i plastpåse men konsumenterna trodde att mjölken smakade plast. Samma plast som man använde i pappersförpackningarna. Men den tiden är tydligen förbi nu när svensken dricker sitt vin från bag in box.
 
  • Gilla
Cheesen
  • Laddar…
Cheesen
Jag var lite för stressad igår när jag var på lokala coop för att fota men detta hände... Sökte paprika, butiken sålde några varianter. Kollar jämförpriset, snackspaprikan på störten vid grönsaksentren är billigast. 37 kr/kg. Oj va billigt tänkte jag, den gula tråkiga på lösvikt kostade 39kr/kg. Noterar att jämförpriset på snackspaprikan är räknad på 250 g förpackning och paprikan på störten är märkt att påsen väger 200g ...
Jaja vemsomhelst kan göra fel, kollar vidare och ser att 400g paprikamixen utan jämförpris kostar 22kr dessutom ser den fräsch ut. Är påväg att plocka den när jag i ögonvrån ser samma snackspaprikaskylt på ett ställe till men nu med en annan paprika. 180g står det på dessa.. Nu blir det stopp i mitt sinne, tar några påsar av varje till vågen.

400g väger mellan 324 och 527g
180g väger mellan 147 och 170g
200g väger 198-220g

Hade tänkt köpa röd paprika men backade på att priset var 78kr/kg.. Den gula för 39kr var ju död så nu blev det 527g gulröd paprikamix som jag betalade 22kr för....dessutom såg dessa fräschast ut i butiken.

Att det ska vara svårt att köpa paprika.

Och jo 180g och 200g snackspaprikan hade samma EAN kod.
 
Prova broccoli
 
T Thullen skrev:
Denna bild tog jag på lokala ica-butiken för ett par år sen. Nog för att storpack ska löna sig men det här va ju bara fånigt :)
[bild]
Flaskan till höger stämmer inte med etiketten nedanför då den är squeeze-modellen på etiketten.
Just pga att den är en ”klämmis” och sölfri så är den dyrare, uppskattat hos barnfamiljer eller de som har problem med nyporna.
 
  • Gilla
C.Lundin
  • Laddar…
Mikael_L
Hemmakatten Hemmakatten skrev:
Nu gled tråden omedelbart iväg. Uppenbarligen inga som läser och tar till sig mina inlägg. Raderat ett flertal inlägg. De som vill diskutera något annat får gärna starta en egen tråd./moderator
Nåja, nu är det här väl ett ganska normalt beteende i trådar som efter 200 inlägg har uttömt det mesta i ursprungsämnet.
Jag (som nu startade tråden) är iaf nöjd, ty jag vet nu att jag inte är ensam surgubbe, jag har fått många fler exempel samt även fått några tankeställare över ev anledning till tingens ordning.
Jag tyckte det blev ett oväntat gott utfall helt enkelt. :)
 
  • Gilla
Dan_Johansson och 4 till
  • Laddar…
T
H Holmspel skrev:
Flaskan till höger stämmer inte med etiketten nedanför då den är squeeze-modellen på etiketten.
Just pga att den är en ”klämmis” och sölfri så är den dyrare, uppskattat hos barnfamiljer eller de som har problem med nyporna.
Fan den detaljen missade jag :thinking:
Då va det ju inte lika kul längre.. :sweat:
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.