Installerade FTX för ett tag sedan och undrar om frånluftsdonet på toan sattes på "fel" ställe. Var tidigare självdrag därav var det redan ett hål i taket där donet nu hamnade...Se bild. Ritning av badrum med markerat frånluftsdon nära WC, tidigare självdragsplats, samt dusch och golvbrunn.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
ska sitta så långt från dörren som möjligt
t
 
Vi har utsuget ovanför duschen, aldrig problem med fukt i badrummet, så din placering är väl max fel.

Protte
 
Vore det en bra lösning att sätta ett don ovanför duschen också samt att behålla det nuvarande? Spirorören är dragna på kallvinden ovanför badrummet så det skulle gå lösa rätt enkelt. Det skulle innebära 8 l/s per don istället för 16l/s genom ett don som det är nu. Vill helst inte ta bort nuvarande don då det skulle bli svårt att återställa taket snyggt...
 
E
Har du problem att det blir kvar fukt efter att ni duschat? Immar det igen eller funkar det bra? Teori och praktik går inte alltid hand i hand. Funkar det som det är idag så ser jag ingen idé att ändra något.
 
  • Gilla
exerg
  • Laddar…
Framförallt så blir det mycket imma på fönstret längst in vid duschen (ej utritat) Det enda som försvinner riktigt fort är ångorna från en ev. brakskit!
 
Hur ser överluften in till badrummet ut, springa under dörrblad eller liknande?
Du har ingen "optimal" placering av frånluftsdonet just nu, men med 16 l/s borde det vädra ut fukten.
 
FrittDrag_II FrittDrag_II skrev:
Hur ser överluften in till badrummet ut, springa under dörrblad eller liknande?
Du har ingen "optimal" placering av frånluftsdonet just nu, men med 16 l/s borde det vädra ut fukten.
Dörren är ganska gammal och skev i förhållande till karmen så man känner hur det drar runt springorna när dörren är stängd. Hur stor glipa ska det vara för att anses som tillräcklig överluft?
 
moderna innerdörrar så är där ca 7-8mm springa för ventilation mellan tröskel och dörrblad
t
 
E
Jag skulle börjat med att konsultera med firman som gjorde jobbet och kollat varför det placedes där.

Sedan finns det blindlock till spiro om du skulle vilja flytta utsuget så sätter du bara ett blindlock och isolerar på vinden och leder om spiro så det kommer ut i duschen istället. Att köra med dubbla spiro känns som det varken blir hackat eller malet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.