T twoody skrev:
Hoppas dom tar huset. Sådana här människor som förstör för alla andra i samhället.
Nu verkar det ju finnas en plan för att betala skulden ändå. Då är det kanse inte helt orimmligt att han får behålla huset.
Är det någon som vet hur det gick?
 
Ta huset säger jag. Det är uppenbarligen en tillgång på över 3 miljoner. De får väl skaffa sig ett billigare boende tills de kommit på fötter igen, precis som alla andra som hamnar i ekonomiskt trångomål. Speciellt som det verkar vara ytterst självförvållat.

Men som sagt, det är en gammal tråd. Undrar hur det gick...? Redaktionen, går det att fixa en uppföljning på eran startade tråd? :)
 
Som sagt, det är 1,5 år sedan, så det borde gå att ta reda på hur det gick?
 
Undra vad hen fick i rättegångskostnader, kanske inte fick kvar något efter kronofogden utmätt huset.
 
Det låter lite förvånande att fallet hamnade i de vanliga domstolarna. Jag trodde att ett utmätningsbeslut, som ju är ett myndighetsbeslut, hanterades av förvaltningsdomstolarna. Där har man först förvaltningsrätten (tidigare länsrätten), som överklagas till kammarrätten, som i sin tur överklagas till "Högsta förvaltningsdomstolen" (tidigare regeringsrätten).

Processer i förvaltningsdomstolarna är gratis, och man riskerar inga kostnader för motpartens advokater osv. Å andra sidan får man oftast ingen ersättning för egna advokatkostnader även om man vinner målet.
 
  • Gilla
Dan_Johansson
  • Laddar…
Bra beslut, till slut, att han inte kom undan.
Lite märkligt kan tyckas att det så ofta blir olika resultat i Tingsrätt/Hovrätt/Högsta domstolen...
 
  • Gilla
twoody
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.