Vem är leverantör av detta spartanska kök ??? ??? Kan ju vara bra att veta för oss andra :-/
 
Vi valde bort köket och köpte det som passade oss.
 
Vi valde också bort standardköket. Av diverse anledningar bla
gillade inte luckorna, vi vill ha underlimmad diskbänk, standardköket var ganska litet vi ville ha fler bänkmeter arbetsyta, ville ha annan inredning i skåp/lådor.

Vi ritade en egen lösning, valde andra luckor etc men var tvugna att hålla oss till köksleverantören.
Resultatet blir förhoppningsvis väldigt bra(får se i morgon!) MEN dyrt!
Det var väldigt dyrt att frångå deras standard.

 
Det är svårt att kräva någonting när man väl har skrivit på :-/ Du skriver inte vilken köks(hus)leverantör det gäller men riktigt hur illa kan det vara? Det borde ju åtminstonde gå att uppgradera köket så att säga. Annars har du helt rätt i att 23.000 inte blir mycket till kök, inte ens på Ikea...
Vi håller just nu på att handla upp vårt kök och dyyyrt är det men för oss är köket det överlägset viktigaste rummet! Kommer dock att se kul ut med första middagsbjudningen när det bara finns pengar kvar till radhusbiff (blodpudding) ;)
 
Det är nog lika illa hos alla husleverantörer.
Vi håller på att kolla vad det skulle kosta att ta ett kök från annan leverantör mestadels för att vi tycker att detta andra kök är snyggare än det vi kan få från den firman som ingår, men även för att vi blivit så trötta på att man måste uppgradera standardköket så mycket för att det ska bli snyggt och att priset då snabbt springer uppåt.
 
AK skrev:
Hr nu suttit och gått igenom exakt luckor, handtag och skåpinredning enligt vår köksoffert. Man blir ju något besviken och lite sur. Vem vill 2003 sätta in dessa luckor, bänkskivor och handtag. Inredningen i skåpen är inget annat än hyllplan. Det är ett ganska stort kök och jag skulle i ren protest vilja välja bort det och gå till någon annan men ett avdrag på 23000 får man inte mycket kök för någon annanstans...
Att uppgradera detta kök kommer ju knappast heller att vara gratis när det mesta behöver ändras!
Vad har ni för erfarenheter? Hur gå jag vidare på bästa sätt? Kan man inte kräva av leverantören att ett hus som kostar nästan två milj ska ha ett kök med lite högre standard eller är det lika illa hos alla?? Tyvärr kollade jag inte upp detta innan vi skrev på papperen, hur dum får man vara?
23000...så mycket är hth-köket hos eksjöhus värt o det är inte mycket till kök, köket är nog det sämsta på hela huset...vi valde bort allt och har beställt ett ballingslövkök ist, bättre, snyggare och dyrare...tror nog att problemet är samma hos de flesta husleverantörer, kök ÄR dyra o ikea är kanske inget alternativ för säljaren eftersom det kräver mycket mer arbete med montering...
 
Fick idag kostnaden för att uppgradera standardköket till något vi vill ha: 45000:- mer skulle de ha. Det kommer inte att bli den leverantören. Hoppas på den alternativa leverantören eller IKEA.
 
prøv at tjekke www.gds-hth.dk prisliste findes her.
de har samme skabe bare et mindre sortiment og så skal men selv samle skabene
 
HTH är just de som vi numera absolut inte vill ha då deras luckor är några av de tråkigaste vi sett (vår åsikt) men tach ändå.
 
Vi köpte ocskå Ballingslövs kök.
De är rejäla och snygga kök.
Enda nackdelen nu när vi har fått den installerad är att lådhurtsarna är 48cm djupa vilket gör att det pasar bara deras egna inredningar och de är DYRA.

Annars är vi jätte nöjda  ;D

 
Hmmm, apropå kök...

Frågade på kök hos "Kök & Badrumsmiljö"i Södertälje offerten vart på 175.000kr (Ballingslöv med Birka björk, lite granit exkl. vitvaror.).

Frågade min byggare på samma kök och fick priset 105.000kr (inkl. byggarens påslag samt moms).

Åkte på IKEA och KÖPTE ett kök för 43.000kr (samma stommar, samma inredning, samma gångjärn men en annan lucka). Tillkommer sen 15.000 för mina granitskivor och 3.000 för diskbänk (Stala). (Summa 61.000kr, leverans 23/1-2004).

OK Ikea's ÄDEL är inte lika snygg som Ballingslöv's Birka men men... En annan gång kanske jag känner mig rikare.

Slutsats, köp inte ditt kök av en specialist... Handla av en byggare som kan handla från fabrik eller köp IKEA. Men det visste vi väl redan!

JoGi
 
Hittade en prislista på Beijer bygg (som också säljer Ballingslöv) och räknar man samman där så hamnar man på ca 55000 för ett kök som på Ballingslöv själva skulle kosta 80000. Vet ej om jag räknar fel eller så men när vi ska bestämma oss så ska jag kolla upp lite mer nogrannt hur den prislistan skall förstås.
 
JoGi skrev:
Slutsats, köp inte ditt kök av en specialist... Handla av en byggare som kan handla från fabrik eller köp IKEA. Men det visste vi väl redan!

JoGi
Vi kommer att köpa av en snickare som säljer kök, priset landar nog på ca 60% av utpriset i märkesaffären han tar sedan ca 10.000:- för att montera köket, monteringen ingår redan i priset på vårt nya hus så vi kommer att låta entrepenören göra jobbet men...det blir billigare att handla av byggaren inkl montering än från affären exkl......
 
Måste nog säja att d fulaste standardluckorna har väl ändå Ä-hus. Fy vad vidrigt! Vita släta luckor m trälist på sidorna och dessa fulaträhandtag... Urk...
 
Du sms:ar en hel del va....?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.