jag har ett par hyresgäster som får använda min tvättmaskin och torktumlare som står i garaget. De är hantverkare österifrån och jag har märkt att de börjat tvätta betydligt mer och oftare än två personer behöver. Det är uppemnart att de tvättar för arbetskamrater som inte har tillgång. Det har blivit orimligt mycket, minst tio -tolv tvättar i veckan.

Finns det något sätt att göra eluttag låsbara, eller att sätta en liten box med nyckelkontakt och sedan en kabel från boxen till väggutaget? Kabeln från tvättmaskinen får då gå in i boxen.

Ett alternativ vore att ta loss vägguttaget och ansluta en dosa med nyckelkontakt direkt till kablarna till centralen. Dosan får gärna ha ett uttag så att maskinens stickpropp kan vara kvar.
 
Går det inte att som steg 1 prata med hyresgästerna och förtydliga att det inte är rimligt att köra 10-12 tvättar i veckan.
Steg 2 skulle kanske kunna vara att omförhandla kontraktet till att istället omfatta den ökade kostnaden.
 
  • Gilla
Nyfniken och 1 till
  • Laddar…
Då bortser vi från omständigheterna och formulerar om frågeställningen till att gälla hur man kan nyckellåsa elanslutning av en tvättmaskin. Den rent tekniska aspekten har sitt eget intresse.
 
En myntautomat t.ex.

Protte
 
Fast installation över en säkerhetsbrytare och ett hänglås.
 
Peter2400 Peter2400 skrev:
Montera ett wifirelä, då kan du styra vilka tider det är ok att tvätta.
[länk]
Så tänkte jag med, men det gör liten nytta när det sitter en manuell knapp på den :crysmile:
 
5
Det går ju att göra det hur sofistikerat som helst, det är bara pengarna och fantasin som sätter gränserna, typ.
 
Mikael_L
En låst apparatlåda med eluttag inuti och fjärrstyrd timer.
Då är det enkelt att göra veckoscheman och även slå på strömmen manuellt vid behov.
Nån logger eller elmätare om man vill ha koll på förbrukningen.
 
G gråsten skrev:
[länk]
Här har du en svensk motsvarighet:
Infällt:
https://www.eldirekt.se/elmaterial/eluttag/exxact-vagguttag/exxact-1vags-vagguttag-med-las
Utanpåliggande:
https://www.ahlsell.se/10/el-1/inst...vagguttag/vagguttag/utanpaliggande-1/1835071/

Du tänker att de sedan får kvittera ut nyckeln för att tvätta?

Annars kanske ett alternativ kan vara en timer där de har ett visst antal timmar på sig att tvätta varje dag eller vad ni kommer överens om.

Tredje alternativ är att du skaffar en polettautomat, men de är dyra. Eller bygger en själv: https://www.electrokit.com/produkt/programmerbar-myntautomat-3-mynt/

För egen del hade jag sagt åt dem att de bryter mot hyreskontraktet och att de antingen börjar respektera det eller också höjs hyran. Tekniska hinder löser sällan problemet på ett bra sätt, men det var ju ett svar du inte ville ha. Sorry :)
 
Redigerat:
Skulle satt en Vadsbo Bluetooth puck. http://www.vadsbo.net/sv/ld220wcm

Fungerar utmärkt även för uttag, så du kan programmera in tider eller helt enkelt sätta på/stänga av med mobilen. Har satt ett par I ett hem för funktionshindrade när en av de boende gillade att sätta på sin stereo kl 02:00. Personalen kunde då sätta tidschema och stänga av/på uttaget.
 
M Matten skrev:
Skulle satt en Vadsbo Bluetooth puck. [länk]

Fungerar utmärkt även för uttag, så du kan programmera in tider eller helt enkelt sätta på/stänga av med mobilen. Har satt ett par I ett hem för funktionshindrade när en av de boende gillade att sätta på sin stereo kl 02:00. Personalen kunde då sätta tidschema och stänga av/på uttaget.
Smart pryl med inbyggd klocka som funkar fristående, men den länkade är på max 200 VA :(
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.